Богота. Най-малко 21 човека за загинали и 87 са ранени

...
Богота. Най-малко 21 човека за загинали и 87 са ранени
Коментари Харесай

ТАСС: Колумбия скърби за жертвите от атентата в Богота, загиналите вече са 21 души.

Богота. Най-малко 21 индивида за починали и 87 са ранени в резултата на терористичния акт в Богота, Колумбия, в четвъртък, оповестява ТАСС .
Тогава автомобил-бомба се вряза в стената на постройката на Националната полицейска академия в столицата на латиноамериканската страна. За първи път в историята си тази страна се изправя пред гърмеж, породен от терорист-самоубиец.
От потърпевшите 87 до тази заран в болница остават 68, оповестява вестник El Tiempo. По-голяма част от тях са колумбийци, само че измежду ранените има също панамци и еквадорци, които са се учили в академията. Президентът Иван ДУке разгласи тридневен печал в Колумбия.
Установена е личността на терориста.Това е 56-годишният колумбиец Хосе Алдемар Рохас Родригес. В момента управляващите обясняват кой е поръчал самоубийствения атентат и бил ли е причинителят обвързван с противозаконни групировки, настоящи на територията на страната. Рохас е живеел в община на границата с Венецуела. В региона работи ляворадикалната формация „ Армия за национално избавление “ (АНО).
В четвъртък вечерта президентът Иван Дуке излезе с послание към нацията, в което разгласи акта за „ нахлуване над цялото колумбийско общество “ и даде обещание в петък обществото „ правоохранителните органи и основната прокуратура да дават подробна информация за хода на следствието “.
В петък на централния площад в Богота ще се състои протест в символ на взаимност с жертвите от този терористичен акт.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР