БОГОТА, Колумбия (AP) — Президентът Николас Мадуро нареди на въоръжените

...
БОГОТА, Колумбия (AP) — Президентът Николас Мадуро нареди на въоръжените
Коментари Харесай

Венецуела ще проведе военни учения край бреговете си, докато британски военен кораб се насочва към Гвиана

БОГОТА, Колумбия (AP) — Президентът Николас Мадуро подреди на въоръжените сили на Венецуела да проведат отбранителни учения в Източните Карибите, откакто Обединеното кралство изпрати боен транспортен съд към териториалните води на Гвиана, защото южноамериканските съседи оспорват огромен граничен район.

В национално телевизионно послание в четвъртък Мадуро сподели, че 6000 венецуелски бойци, в това число военновъздушни и военноморски сили, ще проведат взаимни интервенции край източното крайбрежие на нацията - покрай границата с Гвиана.

p> Мадуро разказа идното идване на английския транспортен съд HMS Trent до крайбрежията на Гвиана като „ опасност “ за страната му. Той твърди, че разполагането на кораба нарушава скорошно съглашение сред южноамериканските народи.

„ Вярваме в дипломацията, в разговора и в мира, само че никой няма да заплашва Венецуела “, сподели Мадуро в стая, където беше съпроводен от дузина военни командири. „ Това е неприемлива опасност за всяка суверенна страна в Латинск...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР