Богословският факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" открива новата

...
Богословският факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" открива новата
Коментари Харесай

Богословският факултет на СУ откри новата магистърска програма Църковен мениджмънт

Богословският факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски " открива новата магистърска стратегия "Църковен мениджмънт ", съобщaват от факултета.

Приемът на документите на претендентите за програмата е до 12 септември. Обучението за образователно-квалификационната степен "Магистър по теология - Църковен мениджмънт " се провежда по самодейност на църковници, икономисти и преподаватели от Катедрата "Историческо и систематическо богословие " на Богословския факултет на СУ.

Магистърската стратегия е предопределена за духовници и църковни чиновници, които желаят да специализират в региона на християнското предприемачество и църковната финансово-стопанска област; за богослови, които желаят да специализират; за чиновници и експерти в държавната, районната и общинската администрации, ангажирани с развиването на църковните икономически действия и тяхното представяне; за искащите да получат задълбочени познания в църковния мениджмънт, духовната и църковната практика; за бакалаври и/или магистри по теология, които желаят да продължат християнските обичаи с начинания, свързани с разнообразни типове църковни икономически действия.

Магистърските стратегии в Богословския факултет, като принцип на образование, оферират задълбочено и систематизирано запознаване с проблеми, свързани с християнското богословие, религия и просвета, а по този начин също и с живота в Църквата. Настоящата магистърска стратегия предлага надграждане на добитите познания в една интердисциплинарна богословско-стопанска практическа устременост и си слага за задача подготвянето на експерти със качества за ефикасна професионална реализация и кариера в потисканата десетилетия наред стопанска самодейност на Църквата в България. Крайната цел е да бъде подкрепена кадрово БПЦ-БП както на централно, по този начин и на районно равнище /митрополии, архиерейски наместничества, енории и манастири/, показват от факултета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР