Богословският факултет на Софийския университет /СУ/ "Св. Климент Охридски" открива

...
Богословският факултет на Софийския университет /СУ/ "Св. Климент Охридски" открива
Коментари Харесай

СУ открива нова магистърска програма - Църковен мениджмънт

Богословският факултет на Софийския университет /СУ/ "Св. Климент Охридски " открива новата магистърска стратегия "Църковен мениджмънт ". Приемът на документите на претендентите за програмата е до 12 септември.

Обучението за образователно-квалификационната степен "Магистър по теология - Църковен мениджмънт " се провежда по самодейност на църковници, икономисти и преподаватели от Катедрата "Историческо и систематическо богословие " на Богословския факултет на СУ. Магистърската стратегия е предопределена за духовници и църковни чиновници, които желаят да специализират в региона на християнското предприемачество и църковната финансово-стопанска област; за богослови, които желаят да специализират; за чиновници и експерти в държавната, районната и общинската администрации, ангажирани с развиването на църковните икономически действия и тяхното представяне; за искащите да получат задълбочени познания в църковния мениджмънт, духовната и църковната практика; за бакалаври и/или магистри по теология, които желаят да продължат християнските обичаи с начинания, свързани с разнообразни типове църковни икономически действия.

Магистърските стратегии в Богословския факултет, като принцип на образование, оферират задълбочено и систематизирано запознаване с проблеми, свързани с християнското богословие, религия и просвета, а по този начин също и с живота в Църквата. Настоящата магистърска стратегия предлага надграждане на добитите познания в една интердисциплинарна богословско-стопанска практическа устременост и си слага за задача подготвянето на експерти със качества за ефикасна професионална реализация и кариера в потисканата десетилетия наред стопанска самодейност на Църквата в България. Крайната цел е да бъде подкрепена кадрово БПЦ-БП както на централно, по този начин и на районно равнище /митрополии, архиерейски наместничества, енории и манастири/, показват от факултета.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР