Богдан Милчев от Институтът за пътна безопасност призова за спешни

...
Богдан Милчев от Институтът за пътна безопасност призова за спешни
Коментари Харесай

Богдан Милчев: На мястото на катастрофата е имало много подобни инциденти

Богдан Милчев от Институтът за пътна сигурност прикани за незабавни промени във връзка с пътната ни инфраструктура. Коментарът му е във връзка тежката злополука с македонски рейс на автомагистрала " Струма " тази нощ, при която починаха минимум 45 души.

" В този сектор, в който се случва злополуката, там можете да видите и има обществена информация, че има голям брой сходни произшествия - с верижни произшествия, с присъединяване на рейсове, смъртни случаи и други през годините. Ние се нуждаем от цялостен рестарт на транспортната ни система по отношение на нашата сигурност ", сподели Милчев по Българска национална телевизия.

Пътните условия в България не дават отговор на минималните условия за сигурност и сигурност, разяснява по-рано Милчев по БТВ. По думите му максимален проблем е хоризонталната маркировка, която на 50% в страната или липсва, или не дава отговор на условията за светлоотразителност.

Според него е неправилно да се проверява злополуката единствено в направленията индивида неточност и техническа нередовност, защото по този начин се анулира версията за положението на пътя. " Основната причина евентуално ще бъде човешката неточност. Въпросът е, че когато имаме толкоз доста дефицити - и маркировката, и бордюра, сподели Милчев. По думите му Министерство на вътрешните работи води едвам 52 места в страната ни като централизация на ПТП-та, а Институтът по пътна сигурност е открил над 1500 рискови места.

На фрагментите от злополуката се вижда, че скъсаната мантинела към този момент се изрязва и се отстранява. " Това значи, че самостоятелното следствие ще бъде извънредно затруднено ", счита Милчев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР