Богдан Ермохин беше спасен от Украйна и отведен в Москва.

...
Богдан Ермохин беше спасен от Украйна и отведен в Москва.
Коментари Харесай

Русия спаси 17-годишния Богдан Ермохин от Марупол за да го прати като войник на фронта

Богдан Ермохин беше избавен от Украйна и отведен в Москва. Но занапред той ще се изправи пред най-голямото си предизвикателство. Украинският младеж ще би трябвало да се причисли към съветската войска, откакто навърши 18 години.

Твърди се, че Ермохин е бил избавен от съветски войски от окупиран от Мариупол. По-късно Москва бе упрекната, че е депортирала а принудително хиляди деца от окупираните региони на Украйна.

През март Международният углавен съд (МНС) издаде заповеди за арест на президента Путин и неговия комисар по делата на децата Мария Лвова-Белова. Според съда точно те стоят зад противозаконното депортиране на украински деца в Русия.

Украйна съобщи, че над 19 000 деца са били де факто отвлечени от окупираните територии и изпратени в Русия от февруари 2022 година

Женевската спогодба не разрешава насилственото презаселване или депортиране на цивилни лица от окупирани територии в страна окупатор или трета страна.

През април Лвова-Белова описа за случая с Ермохин. По думите й той е бил арестуван от съветските сили за сигурност на границата с Беларус, до момента в който се опитвал да се върне в Украйна. Това последва няколко несполучливи опита да се върне в страната си.

Тя споделя, че той е бил отведен от Мариупол, където е бил измежду група от към 30 деца, открити в мазето на постройка. Той е бил сирак от 8-годишна възраст, заяви радио “Свободна Европа ”.

Оттогава Ермохин е получил призовка да се яви във боен комисариат в Московска област на 19 декември. Това е месец откакто навърши 18 години, сподели неговият юрист Катерина Бобровска пред украинското издание Graty.

Бобровска сподели, че се е обърнала към Лвова-Белова и съветския омбудсман Татяна Москалкова. Тя е поискала Ермохин да бъде върнат на законния му аставник. Това е по-голямата му сестра Валерия.

Бобровска сподели, че Ермохин е бил сплашен и му е подредено да остане в Русия, макар желанието му да се върне вкъщи

На 28 август той беше свикан на среща с Лвова-Белова, по време на която подписа декларация, в която изявява желанието си да остане в Русия. Според юриста тя му е направена под напън при опасност от приемане в психиатрична болница.

„ Вече нямам никакви подозрения по отношение на проектите на Русия. Когато след три седмици Богдан навърши 18 години, той към този момент ще бъде пълновръстен. След това най-вероятно ще бъде изпратен да служи в съветската войска “, сподели Бобровска пред Graty.

В окупираните региони на Донецка и Луганска област съветските управляващи набират деца на възраст от 16 години за военна работа. Наборът може да се организира на 18, съгласно украинския Център за национална опозиция.

Лвова-Белова по-рано сподели, че децата в следените от Русия елементи на Украйна са били „ непринудено “ изпращани от родителите си в „ санаториуми “ и оздравителни лагери. Така те си почивали и били предпазени от военните дейности.

Още вести четете в категорията Свят. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР