Богатството на президента на САЩ Джо Байдън се оценява на

...
Богатството на президента на САЩ Джо Байдън се оценява на
Коментари Харесай

Богатството на Джо Байдън расте благодарение на притежаваните имоти

Богатството на президента на Съединени американски щати Джо Байдън се прави оценка на 10 милиона $ по отношение на 8 милиона $, когато встъпи в служба. Той става по-богат, като прави това, което вършат доста 80-годишни американци: печелят от недвижими парцели. Президентът има две къщи в Делауеър, чиято обща стойност се прави оценка на 7 милиона $, с 1.8 милиона $ повече, в сравнение с бяха, когато встъпи в служба, написа Forbes.
Какви парцели има?
Най-ценният му парцел е лятна къща от 446 квадратни метра в Рехобот Бийч, която се прави оценка на 4.5 милиона $. Байдън го купи през 2017-та, годината, в която напусна вицепрезидентския пост и завоюва 11.1 милиона $ от речи и книги. Той добави и басейн, който може да е коствал до 75 хиляди $, през ноември същата година, споделя създателят на Forbes Зак Евърсън. Всичко това тогава изглеждаше като лукс, само че се оказа рационална инвестиция. По време на пандемията купувачите на жилища се стичаха към по-големи парцели с улеснения навън като този на Байдън, на седем минути от океана и до публичен парк, цялостен с велосипедни алеи. Сега домът коства към 4.5 милиона $, което е с 1.7 милиона $ повече от първичната цена.

Президентът има още по-голяма, въпреки и не толкоз скъпа къща в живописния квартал Грийнвил на Уилмингтън. Инвестицията стартира просто от парче земя, което Байдън купува за 350 хиляди $ през 1996 година, преди да добави къща от 636 квадратни метра в колониален жанр две години по-късно, по-късно и вила от 177 квадратни метра през 2005 година

Години наред това беше на Байдън най-ценният актив и той го рефинансира неведнъж, до момента в който получи непредвидената си облага през 2017 година Днес парцелът коства към 2.5 милиона $, което е със 700 хиляди $ повече, в сравнение с струваше преди две години. Взети дружно, двата дома на Байдън съставляват към две трети от персоналното му положение.

Байдън от дълго време цени някои от по-хубавите неща в живота. Баща му, Джо-старши, е имал серия от нововъзникващи бизнеси, преди да откри своята ниша като търговец на коли. Когато Джо младши се дами за първата си брачна половинка през 1967 година, татко му му подарява Corvette Stingray от 1967 година, плащайки за него 5600 $ (51 000 $ в днешни долари). Достойна инвестиция. Колата остава в гаража на президента и през днешния ден коства към 100 хиляди $.

Любовта на Байдън към хубавите недвижими парцели датира също толкоз надалеч. Когато е бил в средата на двадесетте си години, Байдън купува три къщи и 85 акра в Мериленд, надявайки се един ден да ги трансформира в фамилен комплекс. В кратковременен проект той се е опитал да завоюва пари от това, като отдава жилищата чартърен. „ Парите бяха лимитирани “, изяснява той по-късно в записките си: „ Бях в непрекъсната заплаха да банкрутирам “.
Инвестиции
Въпреки това, купува още по-голяма къща през 1975 година, имение от 929 квадратни метра, което в миналото е принадлежало на известно семейство от Делауеър, Дюпон. С вътрешен двор, къща с басейн, кръгова алея и колонада, домът е бил впечатляващ дотолкоз, че борците за дезинформация, в това число първия наследник на Доналд Тръмп – Ерик, го използваха, с цел да обвинят Байдън в корупция в президентската конкуренция през 2020 година (дълго откакто Байдън беше продал имота). Истината за това по какъв начин го е придобил е по-обикновена: Байдън е поел доста задължения. Печелейки към 43 хиляди $ като американски сенатор по това време, той тегли заем от 160 хиляди $, с цел да купи мястото за 185 хиляди $.

През годините Байдън не продава този парцел. Благодарение на възходящите стойности на парцелите даже го трансформира в нещо като касичка. Когато се е нуждаел от пари, той рефинансира парцела, вземайки от ден на ден и повече задължения с течение на годините. „ Как всички хора от междинната класа са се сдобили с благосъстоянието си? “ Байдън попита група кметове по-рано тази година, десетилетия откакто купи имението. „ Деветдесет % от тях посредством вложение в домовете си. “

Това сигурно е правилно в неговия случай. През 1996 година продава имението за 1.2 милиона $, след което хвърли 350 хиляди $ за парче земя наоколо, където имаше проекти да построи нов дом върху езеро. Байдън построи две къщи в парцела, трансформирайки го в имението Уилмингтън, което има през днешния ден. Той продължи да се отнася към него като към касичка, неведнъж рефинансирайки през годините. След като стана вицепрезидент, Тайните служби започнаха да наемат вилата, като се твърди, че му заплащат 26 400 $ годишно.

Една година синовете му Бо и Хънтър заплащат за реконструкцията на мотора на неговия Corvette. Но парите към момента са нили проблем за фамилията, изключително когато Бо се разболя от рак, който в последна сметка го умъртви през 2015 година Джо Байдън е обмислял да продаде дома си в Уилмингтън, с цел да помогне с медицинските сметки. Барак Обама му споделил, че в случай че има потребност от спомагателни пари, ще се радва персонално да покрие разноските.
Колко печелеше през годините?
След като Байдън напусна Белия дом, заваляха пари в брой. Бившият вицепрезидент завоюва 11.1 милиона $ през 2017 година, 4.6 милиона $ през 2018 година, 1 милион $ през 2019 година и 630 000 $ през 2020 година, годината, в която беше определен за президент. Между времето му като вицепрезидент и президент чистото му благосъстояние скочи от почти 2.5 милиона $ на 8 милиона $.

Сега той е още по-богат с помощта на притежаваните от него недвижими парцели, които помогнаха на чистата му стойност да изпревари инфлацията. Никога не е бил огромен вложител в акции, Байдън разполага с доста пари в наличност. Днес той и първата дама Джил Байдън имат по-малко от 310 хиляди $, вложени на пазара, всички държани във взаимни фондове. Президентът получава 400 хиляди $ годишно като заплата плюс към 250 хиляди $ от пенсия.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР