Богатството на първите 26 милиардери в света е равно на

...
Богатството на първите 26 милиардери в света е равно на
Коментари Харесай

Имането на 26 милиардери е колкото на половината хора по света

Богатството на първите 26 милиардери в света е равно на половината от парите, които има цялото човеството. Това демонстрират данните на неправителствената организация Оксфам, оповестени преди началото на Световния стопански конгрес в Давос.

Пропастта, която се е нараснала сред богатите и бедните, попречва битката против бедността, вреди на стопанската система и подхранва гнева в света, декларира госпожа Уини Бианийма, изпълнителен шеф на Оксфам интернешънъл, представена в официалното съобщение.

Според цифрите на неправителствената организация, 26 души разполагат с толкоз пари, колкото и 3,8-те милиарда най-бедни души на планетата. През 2017 година техният брой бе 43.

Най-богатият човек в света продължава да е създателят на Амазон Джеф Безос. Неговото положение през 2018 година е достигнало 112 милиарда $. Според Оксфам бюджетът за опазване на здравето на Етиопия възлиза на едвам е 1% от положението на магната.

Общо благосъстоянието на милиардерите по света се е нараснало с 900 милиарда $ предходната година, или с 2.5 милиарда $ дневно, а положението на половината най-бедно население на планетата се е свило с 11%, прецизира Оксфам.

Броят на милиардерите се е удвоил от финансовата рецесия през 2008 година, показва неправителствената организация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР