Богатството на основателя и главен изпълнителен директор на Tesla Илон

...
Богатството на основателя и главен изпълнителен директор на Tesla Илон
Коментари Харесай

Богатство на Мъск намаля с рекордните 16,3 млрд. долара

Богатството на създателя и основен изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск понижа с 16,3 милиарда $ за един ден на фона на най-големия еднодневен спад в Bloomberg Billionaires Index.

Дотук се стигна, откакто акциите на Tesla се сринаха с 21,06% по време на вчерашната търговия на Нюйоркската фондова борса. Това се случи, откакто General Motors разгласи, че е придобил 11-процентов дял в нейния съперник Nikola Corp.

Разпродажбите на акциите на производителя на електрически коли обаче започнаха още предходната седмица, откакто компанията на Мъск не бе включена в необятния показател  S&P 500. Вместо Tesla в показателя влязоха уеб сайтът за електронна търговия със занаятчийски произведения Etsy, производителят на полупроводници Teradyne и компанията за фармацевтични технологии Catalent.

Пазарната капитализация на Tesla падна с към 80 милиарда $. Това е сума, която пазарната капитализация на Дженерал General Motors и Ford Motor, взети дружно.

Загубата на Мъск бе най-голямата, записана в миналото в показателя на милиардерите на Блумбърг, като се изключи проверките на благосъстоянието свързани с бракоразвод, завещание и преразпределяне на средства.

Мъск, чието благосъстояние в този момент се прави оценка на 82,3 милиарда $, към този момент се подрежда зад ръководителя и основен изпълнителен шеф на конгломерата за първокласни артикули LVMH Бернар Арно в класацията на Блумбърг. По-рано Мъск се причисли в клуба на хората с благосъстояние от над 100 милиарда $, откакто акциите на Tesla нарастнаха с близо 500% от началото на годината.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР