Богатството е неизменна част от живота на семейство Рокфелер. Фамилията

...
Богатството е неизменна част от живота на семейство Рокфелер. Фамилията
Коментари Харесай

Обречен да печели: Рокфелер събра рекордните $646 милиона само за една нощ

Богатството е неизменима част от живота на семейство Рокфелер. Фамилията години наред е една от най-заможните в Съединени американски щати и света, а за притежанията и въздействието й се носят митове. Те като че ли са обречени да печелят и това за още веднъж се удостовери на търга за имуществото на Дейвид Рокфелер, който единствено за една нощ събра рекордните 646 млн. $ доходи.

Аукционът на Christie`s се състоя в постройката, която бащата на Дейвид Рокфелер, Джон Д. Рокфелер-младши, построи преди близо 90 години. Търгът провокира голям интерес и счупи върха на аукциона за имуществото на фамозния фешън дизайнер Ив Сен Лоран, който събра 484 млн. $ през 2009 година Събраната сума от 646 млн. $ е най-големият доход от търг на индивидуален притежател.

 Перлата в сбирката -
Източник:

Перлата в сбирката - "Момиче с кошница цветя " на Пабло Пикасо

Очаквано най-скъпо се продаде картината " Момиче с кошница цветя " на Пабло Пикасо, считана за перлата в сбирката на милиардера. Тя ще отиде при неизвестен покупател против 115 млн. $. " Водни лилии " от Клод Моне бе продадена против 84.7 млн. $, а " Одалиска, лежаща с магнолии " на Анри Матис доближи цена от 80.75 млн. $, оповестява Forbes.

Огромната арт сбирка на Дейвид Рокфелер, който е внук на петролния магнат и първия милиардер в Съединени американски щати Джон Д. Рокфелер, се състои от над 1500 лота и се продава в продължение на няколко дни. Тя включва разнородни експонати - от щипка за пари на Рокфелер Център до сребърен чайник на крал Джордж III и картини на Джорджия О`Кийфи.

 Невероятните съкровища на Рокфелер, които може да костват $1 милиард
Невероятните съкровища на Рокфелер, които може да костват $1 милиард

Сред шедьоврите са редки произведения на Пикасо, Моне, Гоген, Матис, както и сервиз на Наполеон

Отвъд огромните имена на творби на изкуството, доста от предметите в търга имат сантиментална стойност, защото са свързани с персонални истории от живота на Рокфелер. Например антична амфора с черна фигура, която се прави оценка на сред 100 000 и 150 000 $, дадена на Дейвид като премия от майка му, когато е още дете.

" Майка ми е купила множеството от тези гръцки вази на ликвидация в Ню Йорк при започване на 20-те години на 20 век. Спомням си, че някои от тях са принадлежали на дядо ми, сенатор Нелсън Олдрич, който ги даде на майка ми.

 Античната амфора, която е безценен спомен за Рокфелер
Източник:

Античната амфора, която е безценен спомен за Рокфелер

В средата на 20-те години, в опит да насърчи навиците за поддържане на ред у синовете си, майка ми предложи тези вази като премия на оня, който успее да резервира стаята си най-чиста и подредена. Оттогава ги владея. През последните ми 20 години в Chase те бяха изложени в офиса ми в банката ", споделя милиардерът.

Подготовката на търга стартира след гибелта на Рокфелер, който умря на 101 години през предходната година. Той бе най-възрастният американски милиардер със положение от 3.3 милиарда $. Според наследството на Рокфелер събраните средства би трябвало да отидат за щедрост.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР