Богатите жени могат да се окажат доста печеливш бизнес за

...
Богатите жени могат да се окажат доста печеливш бизнес за
Коментари Харесай

Жените в САЩ контролират $14 трилиона, но финансовите консултанти ги игнорират

Богатите дами могат да се окажат много печеливш бизнес за някои от мениджърите, ръководещи благосъстояния. Те обаче избират да работят и се грижат за положението на богати мъже.

Жените в Съединени американски щати ръководят $14 трилиона в активи, което се равнява на брутния вътрешен артикул на Китай и Индия взети дружно. Въпреки това дамите не са желани клиенти на консултантите, грижещи се за благосъстоянието на заможните жители. Финансовите експерти не считат, че дамите и работата им могат да донесат висока възвръщаемост на вложените средства, написа Fortune.

Индустрията би трябвало да усъвършенства услугите си, с цел да може да отрази възходящата финансова мощност на дамите, съгласно Шели О`Конър, съпредседател в компанията за ръководство на бизнеса Morgan Stanley.

" Толкова е значимо фирмите да се вслушват в това, което желаят дамите, като в същото време усилват разнообразието на позициите, за които ги наемат, като съветници, шефове на ", добавя О`Конър.

Жените са станали по-образовани, надживяват съпрузите си и наследяват благосъстоянието на своите родители. Тези демографски промени стават все по-явни, защото дават на дамите по-голям престиж при взимането на финансови решения.

" Увеличава се броя на дамите, които се трансформират във водещата фигура в фамилията ", сподели Анди Синг, президент на отдела Merrill Lynch Wealth Management, който е част от Bank of America. Под нейното управление, банката е развила рекордните 17 625 нови връзки с клиенти за първото тримесечие.

Bank of America организира поредност от събития " Women, Life & Money на 10 разнообразни пазара през тази година с присъединяване на лектори, които имат богат опит в бизнеса.

Според други ръководители на банки полът на най-богатите в Съединени американски щати стартира да се трансформира. Те чакат броят на заможните, съумели дами да продължи да нараства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР