Богатите имат своите странности, включително и спортни. Много милиардери не

...
Богатите имат своите странности, включително и спортни. Много милиардери не
Коментари Харесай

Какви спортове предпочитат милиардерите от списъка на “Форбс”

Богатите имат своите странности, в това число и спортни. Много милиардери освен имат шампионски тимове или спонсорират огромни надпревари, само че и самите те нямат нищо срещу да се поизпотят. За някои сполучливи предприемачи пристрастеността към избрана дисциплинираност се заражда още в деството, само че като предписание богатите избират така наречен елитни спортове, които изискват огромни финансови благоприятни условия. И по този начин, кои са обичаните типове спорт измежду милиардерите от листата на “Форбс”.

Тенис
Тенисът постоянно е бил считан за развлечение на аристократите и към момента резервира репутацията си на първокласен спорт. Съвпадение или не, само че точно любовта към тениса сплотява тримата най-богати хора на планетата. Докато създателят на Amazon Джеф Безос до неотдавна размахваше ракетата с към този момент някогашната си брачна половинка Макензи (междувпрочем №22 от листата на “Форбс” с благосъстояние от 36 милиарда долара), то изпълнителният шеф на Microsoft Бил Гейтс неведнъж е взел участие в огромни благотворителни мачове с Роджър Федерер, Рафаел Надал и други тенис звезди. Приятел с Маестрото е и Бернар Арно - най-богатият човек в Европа и №3 в класацията. Собственикът на стилната имперация Louis Vuitton тренира четири пъти в седмицата и счита тениса за отдушник от натофарения работен график.
 В студентските си години основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг също прекарва доста време на корта, макар че в този момент постоянно може да бъде забелязан по време на джогинг в парка наоколо до дома си.

Ветроходство
Друг обичаен спорт измежду богаташите е ветроходството. Купуването на лична лодка и професионалното й съоръжение не е по никакъв начин на ниска цена наслаждение. Луксозните яхти от дълго време са се трансформирали в запазена марка на богаташите и някои от тях избират да укротяват вятъра със личните си ръце и да вземат участие в влиятелни регати.
 Най-богатият яхтсмен в света е Лари Елисън. Ексцентричният милиардер, класиран на пето място в листата на “Форбс”, в младостта си се интересува от плаването и си слага за цел да забогатее единствено с цел да придобие персонална спортна яхта. Съоснователят на Oracle в никакъв случай не изневерява на пристрастеността си и съумя да завоюва два пъти Купата на Америка.

Конна езда
Ездата в допълнение към забележителните финансови средства изисква и умелост, която нормално се появява в детството. Затова наследниците на заможни родители постоянно реализират огромен триумф в конния спорт. Самите милиардери се лимитират до разходки с коне и игра на поло. В топ 10 на “Форбс” обаче има и един буен обожател на конния спорт. Това е испанският милиардел Амансио Ортега, който се е занимавал на високо равнище с eзда, а по-късно омъжи щерка си за прочут ездач.
 Голф


Може би най-разпространеното спортно занимание измежду милиардерите. Спокойната и премерена атмосфера на голф игрището улеснява бизнес договарянията в неофициална конюнктура. Сред известните почитатели на голфа са Бил Гейтс и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, само че като цяло този не толкоз деен, само че прелестен и почитан спорт, се практикува понякога от множеството членове на листата на “Форбс”, изключително от по-старото потомство.

Сърфинг и кайтсърфинг
Сред новото потомство на богаташите настоящи са по-екстремните спортове. И по този начин, Марк Зукърбърг обича да сърфира по вълните на Хаваите, а един от създателите на Гугъл Лари Пейдж се интересува от кайтсърфинг, също както и английският предприемач Ричард Брансън.
 Бягане и триатлон
Ако увлечението по рисковите типове спорт се обуславя от желанието да погъделичкат нервите и да изхвърлят страстите, тогава пристрастеността на доста милиардери по бягането и триатлона може да се изясни със устрема им да тестват себе си и своите благоприятни условия. Зукърбърг, Безос, един от основателите на Гугъл Сергей Брин, притежателят на Space X Илон Мъск обичат продължителното тичане. А някогашният управител на Microsoft Стив Балмър даже е преодолявал маратонската отдалеченост.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР