Богати руснаци наливат пари в имоти в Турция и Обединените

...
Богати руснаци наливат пари в имоти в Турция и Обединените
Коментари Харесай

Руски богаташи масово купуват имоти в Турция и Дубай

Богати руснаци наливат пари в парцели в Турция и Обединените арабски емирства в търсене на икономическо леговище след нахлуването на Москва в Украйна и наложените в резултат на това наказания от Запада, написа Ройтерс.

„ Продаваме седем до осем парцела на руснаци всеки Божи ден “, сподели Гюл Гюл, съосновател на компанията за недвижими парцели Golden Sign в Истанбул. „ Те купуват с пари в брой, отварят банкови сметки в Турция или напряко носят кюлчета злато ", споделя сътрудникът.

В Дубай Тиаго Калдас, основен изпълнителен шеф на компанията за недвижими парцели Modern Living, се е принудил да наеме трима рускоговорящи сътрудници, с цел да смогне да отговори на съветския интерес към парцели в страната. По думите му най-малко десетократно повече руснаци търсят парцели в Дубай.

Санкциите, наложени след нашествието на 24 февруари, включват изключването на Русия от банковата система SWIFT и лични наказания против съветски олигарси, доближени до президента Владимир Путин.

Към момента Анкара отстоява позицията си да има релативно положителни връзки с Москва, и продължава да прави директни полети.

„ Има клиенти, които купуват от три до пет жилището едновременно “, споделя сътрудникът на недвижими парцели в Турция.

Турция от години се радва на интерес от страна на богатите руснаци. През февруари, когато войските към момента се струпваха по границата с Украйна, - само че преди нашествието, руснаци са закупили 509 парцела в Турция. След нашествието броят им се е нараснал най-малко двойно, сочат данни на статистическата работа на страната.

Ибрахим Бабаджан, притежател на строителна компания в Истанбул, твърди, че в случай че до неотдавна руснаците са купували най-вече ваканционни парцели в Анталия, в този момент идват да влагат в жилища в Истанбул.

И Турция, и Дубай оферират тласъци за покупка на парцел. В Турция чужденци, които платят 250 000 $ за парцел и останат негови притежатели в продължение на три години, могат да получат турски паспорт. За малко по-малка сума Дубай, главен бизнес център в Близкия изток, предлага тригодишна виза за престояване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР