Бог се ражда, за да може да ни осинови в

...
Бог се ражда, за да може да ни осинови в
Коментари Харесай

Какво и защо празнуваме на Рождество Христово?

Бог се ражда, с цел да може да ни осинови в царството си и става Син човеческий, с цел да можем и ние да станем рожби Божии. Да ни прокара пътя още веднъж към Своето царство. Да ни напомни какво е същинската обич. Да ни извърши с висотата на богопознанието и да ни открие призванието на нашия живот, а то е да се помирим и съвместим още веднъж с Бога.

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ богословът Десислава Панайотова точно на Рождество Христово.

В модерните времена доста хора трансформират моловете в храмове на своите души. А същинският храм ни чака там, където е Господ, означи Панайотова.

Най-важният подарък е положителното ни сърце, добави богословът.

„ Ние не усвояваме в задоволителна степен тази мощ и победа над прегрешението, която имаме в лицето на Христос и която, в случай че се съчетаваме с него, и ние ще придобием. Тази победа и мощ да се борим с прегрешението и следствията от него, а те са първо гибелно положение на душата, цялостна със пристрастеност, сласт и нечистотия и гибелта. Ако усвоим това, с което Бог ни е дарувал, и със своето Рождество, и със своето Възкресение, нашият живот ще стане по-проницаем за силата на Светия Дух и тогава още в тукашния живот, ние ще усетим тази нетленна наслада, която ни е обещана и този безконечен живот, който ни е даруван в Христа “, уточни Панайотова.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР