Бог обича! На бреговете на езерото на Галилея, където Бог

...
Бог обича! На бреговете на езерото на Галилея, където Бог
Коментари Харесай

Папата: Да бъдеш християнин е призив да вярваш, че Божията любов е по-голяма от всяко огорчение или грях

Бог обича! На крайбрежията на езерото на Галилея, където Бог вика Петър, той го приканва да остави занаята на рабаря, само че макар веста за неговото възкресяване, Петър се връща към предходния живот. Така става с всички следовници на Бога. Това сподели папа Франциск по време на празничната литургия пред хиляди вярващи. Ето какво още сподели той:
Сякаш те се връщат обратно. Петър още веднъж взима мрежите в ръцете си, още веднъж поема тежестта на страданието, на разочарованието, даже и предаването е нещо доста мъчно в сърцето на следовниците. Болката е белязала техните сърца. Господ знае какъв брой е мощно изкушението за нас да се върнем към това, с което сме се занимавали преди. По същия метод мрежите на Петър са образец за нашата носталгия към предишното ".

" Психологията ни води към мисълта, че би трябвало да се примирим. Тъгата съумява да разочарова всяка вяра, а по този метод се популяризира най-голямата опасност – сивият прагматизъм на живота, в който явно всичко се развива по естествения метод ", сподели още папа Франциск.

" Да бъдеш християнин е апел да вярваш, че Божията обич е по-голяма от всяко оскърбление или грях. Една от най-големите болки или спънки, които изпитваме през днешния ден, не се корени в това да разберем, че Бог е обич, а в това, че сме почнали да го възвестяваме по подобен метод, че за мнозина това не е неговото име ", сподели папата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР