Бог да прости Иван Ласкин. В последните седмици много мислих

...
Бог да прости Иван Ласкин. В последните седмици много мислих
Коментари Харесай

Калин Терзийски: Глупави и късопаметни сме, властва мракобесната чалга

Бог да елементарни Иван Ласкин. В последните седмици доста мислих за него, за живота, за гибелта и нямаше по какъв начин да не напиша дребен пасквил по тематиката. Той заслужава доста повече. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия писателят Калин Терзийски във връзка негов статус, провокирал полемики в интернет.

Ние не че сме неприятни, само че сме глупави и късопаметни. Иван Ласкин е превъзходен артист. Артистите не умират и в случай че те провокират злоба, то е тъй като не умират. Късопаметни сме и това ни прави неприятни. Забравяме какво велико нещо е индивидът и какъв брой доста му изискуем,. Забравяме, че всеки е оневинен още от раждането му и никой не може да бъде упрекван от различен човек. Апелирам за повече благосклонност и добрина. Смъртни сме – щом има гибел, би трябвало да се живее със примирение, съобщи Терзийски.

Хората постоянно са били любопитни към персоналния свят на тези, които изпъкват. Огромните количества информация за всичко ни вършат безразлични към информацията. Ставаме всеобщо безразлични, а това е грозно, уточни писателят.

Всичко в познатия ни свят се движи на приливи и отливи, за положително или неприятно. Едни огромни приливи на демократизъм, на рационалност и смисъл се сменят от огромни приливи на бездуховнист и моракобесие. Сега е един от приливите на мракобесие. Сега мракобесната, ирационална и аморална чалга господства. Надявам се този прилив да се оттече и още веднъж да стартира прилив на положителното и красивото. Колкото по-тежка е една битка против грозотата, безсмислието и антихуманността, толкоз по-голямо предизвикателство е тя за смелите хора. Всяка крачка в посока грамотност на хората е триумф, сподели още Калин Терзийски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР