Боевете в Украйна продължават: съобщава се за множество експлозии в

...
Боевете в Украйна продължават: съобщава се за множество експлозии в
Коментари Харесай

Решаващи часове за Украйна. Настъплението на руските войски буксува, твърдят САЩ.


Боевете в Украйна не престават: оповестява се за голям брой детонации в Киев и Харков, а президентът Зеленски приказва за " решаващи часове ". Според сведения от Съединени американски щати настъплението на съветските войски буксува.

Според преценки на американското Министерство на защитата. " Украинците се съпротивляват. Това е героично, това е вдъхновяващо и целият свят го вижда ", съобщи почитан чиновник на министерството пред публицисти.

Киев е на ръба на филантропична злополука

В същото време кметът на украинската столица Виталий Кличко предизвести, че Киев е изправен пред филантропична злополука. В жилищата към момента има вода, ток и отопление, само че защото инфраструктурата е разрушена, не могат да бъдат доставяни лекарства и хранителни артикули, съобщи Кличко.

Разрушен жилищен блок в Киев
Редакцията предлага
Според сведения на американския тръст " Maxar ", който се е специализирал в правенето на сателитни фотоси с доста високо качество, оповестява, че към Киев се придвижва километричен съветски ескорт, състоящ се от войски, танкове и други транспортни средства.

Украйна приказва за 4500 убити съветски бойци

Според данни от Украйна в Киев до момента са били убити девет цивилни жители, измежду които и едно дете. В цялата страна са били убити 352 цивилни жители, включително и 14 деца. Близо 1700 са ранените, измежду тях и 116 деца.

За пръв път за жертви и ранени призна и съветското Министерство на защитата, без обаче да назове съответни цифри. Според данни на украинската войска от началото на войната до момента са били убити към 4500 съветски бойци.

*****

Вижте и това видео:
Хиляди украинци идват в Полша
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР