Боевете в Бахмут са безмилостни, като украинските войски разчистват руските

...
Боевете в Бахмут са безмилостни, като украинските войски разчистват руските
Коментари Харесай

Тайната руска цел в Бахмут - елиминирането на „Вагнер”

Боевете в Бахмут са безмилостни, като украинските войски разчистват съветските окопи в непосредствен пердах, разгласи Киев.

Щурмовите елементи на „ Вагнер ” понасят „ обилни загуби ”, до момента в който съветските наемници напредват от няколко направления в обсадения източен град, уточни върховен украински боен пълководец, представен от Си Ен Ен.



Шефът на „ Вагнер ” Евгений Пригожин разяснява, че бойците му доближават центъра на града, само че украинците се „ бият за всеки метър ”.

Напрежението сред съветското министерство на защитата и наемническата формация евентуално е достигнало „ точка на шупване ” в Бахмут, смята основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната.

Градът в Донецка област се трансформира в знак на упоритостта на Москва да продължи нашествието в Украйна.

Но зад видимо безразсъдното мятане на бойци в „ месомелачката ” се крият напълно прагматични цели.

 Пригожин се надява да реализира решаваща победа, която да му разреши да ускори позициите си пред съветския президент Владимир Путин.

Министерството на защитата в Москва и военният министър Сергей Шойгу обаче  „ умишлено изразходва както елитните, по този начин и наказаните бойци на „ Вагнер ” в Бахмут в опит да отслаби Пригожин и да дерайлира упоритостите му за по-голямо въздействие в Кремъл ”.

Изглежда съветските управляващи са спрели достъпа на наемническата формация до набиране на нови попълнения от пандизите в Русия.

Според Института за проучване на войната „ съветското министерство на защитата сега дава приоритет на елиминирането на „ Вагнер ” на бойното поле в Бахмут, което евентуално забавя скоростта на напредъка ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР