Боевете край Бахмут все повече се ожесточават, заяви украинският президент

...
Боевете край Бахмут все повече се ожесточават, заяви украинският президент
Коментари Харесай

Зеленски: Ще разглобим цялата руска система за геноцид

Боевете край Бахмут от ден на ден се ожесточават, съобщи украинският президент Володимир Зеленски в своето обичайно вечерно послание. Украинските и съветските сили от месеци си оспорват контрола върху град Бахмут, който се намира в Източна Украйна, отбелязва Франс прес.
" Най-големите компликации, както и до момента, са в Бахмут (...) Русия не брои хората си, а непрекъснато ги праща да нападат позициите ни. Боевете стават все по-ожесточени ", посочи Зеленски.

Украинският президент прикани за интернационален арбитражен съд за всички, които са свързани с нахлуването на съветските сили в Украйна, съобщи ДПА.  " Ще разглобим цялата съветска система за геноцид, като стартираме от най-незначителните в нея и стигнем до архитектите. Всички те ще си получат присъдите ", сподели Зеленски в обичайното си вечерно послание, откакто се срещна през вчерашния ден в Киев с основния прокурор на Международния углавен съд (МНС) Карим Хан.
Макар да призна, че това няма да е лесна задача, украинският президент посочи, че " да отговорим на съветските закононарушения и експанзия тъкмо с върховенството на закона и тъкмо със силата на един интернационален арбитражен съд - това ще е една от гаранциите за дълготрайна сигурност в бъдеще както на украинците, по този начин и на други народи ".
Руското навлизане в Украйна неизбежно ще има правни последствия за всички, които го възнамеряваха, утвърдиха и направиха, сподели Зеленски, като акцентира, че отговорност ще понесат освен тези, които извършват проектите, само че и " висшето политическо и военно управление на терористичната страна ".

Главният прокурор на Международния углавен съд Карим Хан към този момент проверява протичащото се в Украйна, само че МНС не може да предприеме дейности против съветските ръководители, защото нито Русия, нито Украйна не са страни по Римския статут, който е правната основа за съществуването на МНС и за неговата пълномощия.
Това е и една от аргументите, заради които Зеленски прикани през септември, в послание към Общото заседание на Организация на обединените нации, за основаването на специфичен арбитражен съд за Украйна, отбелязва ДПА.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
01 Март 2023101 Март 20232128 Фев 2023115428 Фев 202334828 Фев 202334328 Фев 20232930Коментарирукола Z01 Март 2023 7:42ч.
Айде, айде... по-леко с фантазиите, всички украинци те търсят да те убиват, да не приказваме, че бойците стрелят по личните си офицери и си взимат очите. Вагнер прави описи на убитите с цел да не ги пишеш " безследно изчезнали " и да им плащаш обезщетение... изтеглил си късата съчка братчед!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023151028 Фев 202348426 Фев 2023739618 Фев 20231457
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР