БОЕЦ внесе сигнал до парламента срещу главния прокурор Иван Гешев. Според

...
БОЕЦ внесе сигнал до парламента срещу главния прокурор Иван Гешев.
Според
Коментари Харесай

Скандалът с главния прокурор и фирма "Жоси" стигна до Народното събрание

БОЕЦ внесе сигнал до Народното събрание против основния прокурор Иван Гешев.

Според гражданското придвижване в показаните документи има обосновани подозрения за осъществени закононарушения от страна на обвинител номер 1.

Публикуваме поста на БОЕЦ, оповестен на профила на придвижването във " Facebook ", без редакторска интервенция:

ВАЖНО!

БОЕЦ изиска от Парламента да проверява Гешев за .

Днес, 20.12.2021г. БОЕЦ внесохме сигнал до Парламента с данни и документи водещи до обосновани подозрения за осъществени закононарушения от основният прокурор Иван Гешев. Сигнала е адресиран до Комисията за противопоставяне и битка с корупцията, както и до парламентарните групи на „ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ”.

Очакваме незабавна реакция от депутатите, формиране на инспекция и чуване пред Комисията на Георги Борисов Георгиев – Председател на УС на Групово дело „ БОЕЦ ” и на Георги Цолов Георгиев – притежател на компания „ ЖоСи ” ООД. Убедени сме, че смяната и действителната битка с корупцията би трябвало да стартира от най-високите равнища на властта, както и че отстраняването от поста основен прокурор на Иван Гешев е наложително изискване за тази битка.

На 08.12.2021г. в предаването на Люба Кулезич „ Честно казано ” по телевизия Евроком, Георги Георгиев от БОЕЦ и неговият адаш, притежател на „ ЖоСи ” ООД показаха обстоятелства и доказателства за присъединяване на Иван Гешев в редица закононарушения свързани с ограбването и унищожаването на „ ЖоСи ”, в това число и данни за незаконно безучастие на основния прокурор и прикриване на скица за източване на Данък добавена стойност посредством която е ощетен държавният бюджет в големи размери.

На 15.12.21г. в уеб страницата за проверяваща публицистика BIRDD.BG бе оповестено взаимно журналистическо следствие направено дружно с БОЕЦ, в което се съдържат данни за присъединяване на основният прокурор Иван Стоименов Гешев в незаконна корупционна скица. Той е бил сезиран за икономическо закононарушение (схема за сиво счетоводства и източване на ДДС) осъществено от един от съдружниците във компания „ ЖОСИ ” ООД, като към него се е обърнал другият съучастник – Георги Цолов Георгиев. За да окаже помощ на Георгиев, Иван Гешев реализира с него спогодба да му бъде трансфериран дял от компанията в размер на 20%, като показва и собствен непосредствен (неговият татко Стоимен Гешев), който да бъде вписан, като съучастник, както и насочва Георгиев към съответен юрист за осъществяване на договорката – Велимир Атанасов. Вместо 20% на Стоимен Гешев са трансферирани 2%, които по оценка към оня интервал са на стойност към четвърт милион лв.. След това „ разминаване ” Георги Цолов Георгиев споделя, че Гешев и цялата прокуратура се обръщат против него и вследствие на това бизнесът му е бил ограбен, а той в продължение на седем години е подложен на репресии от прокуратурата. В резултат на дейностите на Гешев е прикрита и схемата за източване на Данък добавена стойност, което нанася вреди на държаният бюджет в големи размери. На 16.12.2021г. БОЕЦ внесохме сигнали по проблема против Гешев до Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието, като на 17.12.2021г. от отдел „ Икономическа полиция ” на ГДНП бяхме известени, че формирана инспекция и към този момент се работи по нея.

Сега чакаме реакцията и дейностите на българският Парламент и ръководещото болшинство декларирало, като собствен приоритет битката с корупцията, правосъдна промяна и оставката на Гешев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР