Боец на Ислямска държава (ИД) е бил арестуван в източния

...
Боец на Ислямска държава (ИД) е бил арестуван в източния
Коментари Харесай

Боец на ИД е искал да подпали руски град

Боец на Ислямска страна (ИД) е бил задържан в източния съветски град Хабаровск, съобщи ТАСС.

Според информацията, публикувана от пресслужбата на Федералната работа за сигурност (ФСС) в Москва, арестуваният е бил жител на централноазиатска страна, роден през 1988 година

Заподозреният е подготвял атентат. Той е възнамерявал да хвърли бутилки с коктейли Молотов по участници в всеобщи събирания.

"При извършените оперативни дейности са били открити няколко бутилки със запалителна течност, знаме на ИД, хладно оръжие и екстремистка литература. В мобилния телефон на мъжа е имало видеозапис по какъв начин той поставя клетва за честност към ИД ", се е посочвало още в известието на ФСС.

ФСС е предотвратила атентат на ИД

След извършаването на плануваните терористични актове задържаният мъж е считал да замине за Близкия изток и да се причисли към екстремистите.

На боеца на ИД е била наложена мярка задържане под стража. Той е бил застрашен с присъда отнемане от независимост сред 10 и 15 години.

В Хабаровск от няколко дни са почнали протестни акции, провокирани от ареста на районния властник Сергей Фургал. Той е бил арестуван по отношение на убийства, осъществени преди десетина години.

Арестуваха съветски властник за убийства

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР