Боеприпасите, с които западните страни могат да подкрепят Украйна, привършват.

...
Боеприпасите, с които западните страни могат да подкрепят Украйна, привършват.
Коментари Харесай

НАТО предупреди, че боеприпасите за Украйна са на привършване

Боеприпасите, с които западните страни могат да поддържат Украйна , привършват. Това оповестиха високопоставени военни чиновници на НАТО и Англия, представени от Би Би Си, като приканиха за засилено произвеждане.

Войната на Русия против Украйна стартира при започване на 2022 година Оттогава тя е подкрепяна от НАТО, страните от Европейския съюз (ЕС), Англия, наред с други страни, както с финансова помощ, по този начин и с муниции и оръжия.

На ден Украйна изстрелва хиляди снаряди и сега множеството от тях идват точно от НАТО.

Във вторник по време на Варшавския конгрес за сигурност адмирал Роб Бауер , най-високопоставеният боен чиновник на НАТО, предизвести, че боеприпасите за Украйна са на изчерпване. Той сподели, че това е резултат от десетилетия на незадоволителни вложения в защитата.

" Нуждаем се от огромни размери. Икономиката, която изградихме дружно за 30 години в нашите демократични стопански системи, е подобаваща за доста неща - само че не и за въоръжените сили, когато се води война ", сподели той.

Бауер прикани страните членки на Алианса да усилят производството си. Към този апел се причисли и министърът на защитата на Обединеното кралство Джеймс Хийпи .

" Ако в този момент не е моментът да се харчат 2% за защита, когато в Европа се води война, тогава по кое време е? ", сподели той.

Хийпи сподели, че поддръжката за Украйна би трябвало да продължи, а страните би трябвало да намерят метод да усилят производството си. " Ако ние спрем, това не значи, че Путин автоматизирано стопира ", сподели той.

Според данните на министерството на защитата на Обединеното кралство от началото на войната страната е предоставила повече от 300 000 артилерийски боеприпаса. За същия интервал Съединени американски щати са дали повече от два милиона артилерийски патрона, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати.

През 2014 година страните членки на НАТО се споразумяха да стартират да отделят най-малко 2% от своя Брутният вътрешен продукт В редица страни обаче той към момента не е доближат.

През юни тази година българският министър на защитата , че България е напът да реализира тази цел до 2024 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР