Boeing не спечели никакви търговски поръчки за своя 737 MAX

...
Boeing не спечели никакви търговски поръчки за своя 737 MAX
Коментари Харесай

Без нови поръчки на проблемните 737 MAX Boeing след смъртоносните катастрофи

Boeing не завоюва никакви търговски поръчки за своя 737 MAX през март след втора смъртоносна злополука със аероплан, написа RT. За първи път от седем години компанията не съумя да продаде нито един аероплан от тази линия.
Въпреки че Boeing завоюва поръчки за 44 самолета, в това число три бизнес-версии на 737, измежду тях няма търговски модели, заяви Wall Street Journal в понеделник, съвсем месец откакто полет 302 на Ethiopian Airlines се срина малко след излитането.

``
реклама

Доставките на Boeing 737 MAX също се сринаха предишния месец, откакто американският галактически колос достави единствено 11 самолета на модела.

Спадът пристигна, защото " Боинг " спря доставките на самолети на самолетните компании в средата на март по предписание на регулаторните органи.

``
реклама

Според известията производителят на самолети е доставил общо 54 самолета през март, повече от една трета от 149-те доставки от началото на годината. Общите доставки за първото тримесечие са намалели с 19% спрямо предходната година, оповестява Ройтерс.

Данните от уеб страницата на Boeing демонстрират, че компанията към момента има 4 703 незаети поръчки за 737 самолета и закъснение с 4 648 самолета от модела.

Двете неотдавнашни произшествия, които провокираха гибелта на общо 346 души, принудили " Боинг " да понижи производството на най-популярния си пътнически аероплан. Освен че оказват въздействие върху самата компания, съкращенията могат да окажат въздействие върху доставчиците на Boeing като Spirit AeroSystems Holdings, която създава елементи за самолета.

Акциите на Boeing се намалиха с близо 1,46% до 369,04 $ за акция при затварянето на пазарите във вторник и са паднали с към 13% от последното произшествие.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР