Бодрум и южното крайбрежие на Турция винаги са били любима

...
Бодрум и южното крайбрежие на Турция винаги са били любима
Коментари Харесай

Абрамович взе на абордаж Бодрум със супер луксозната си яхта СНИМКИ

Бодрум и южното крайбрежие на Турция постоянно са били обичана дестинация за богатите и известните. Много от тях дебаркират тук на борда на яхта - прекарване, наречено „ Син круиз “, което стана още по-популярно в дните на ковид.

Доклад, оповестен от Bloomberg, гласи, че броят на суперяхтите, плаващи край крайбрежията на Турция, се е удвоил съвсем тази година на 63, спрямо миналогодишните 26

Руският предприемач Роман Абрамович, притежател на футболния клуб Челси на Англия, дойде с 164-метровата си яхта Еклипс и почива в известния егейски турски курорт Бодрум.

Яхтата е втората най-голема в света със своите 164 метра дължина и необятна 22 метра, 6-етажната мега яхта, дойде предходната седмица в най-модерната турска марина в Ялъкавак, само че не се побра в яхтеното пристанище и бе закотвена край Бодрум.

Заслужава да се означи, че към яхтата на съветския милиардер има доста огромна войска от защита.

Въпреки това от камерите на папараците не остана прикрит обстоятелството, че гостите спортуват доста водни спортове към яхтата, която коства почти 400 милиона евро.

Яхтата има хеликоптерна площадка голям плувен басейн и даже мини подводница.

Руският милиардер също беше видян да се препича под яркото слънце в задната палоба на яхтата си. Той е притежател на яхтата към този момент 10 години и това не неговата първа аудиенция в Бодрум.

Някои от най-известните яхти в света, като 140-метровата Шехерезада и 100-метровата мадам Гу, и двете благосъстоятелност на съветски милиардери, дойдоха това лято.

Миналото и това лято 123-метровата суперяхта Al Lusail, благосъстоятелност на катарския емир шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, също дебаркира в Бодрум и към момента там почива фамилията на шейха, които дойдоха с 500 куфара и няколко самолета на летищу Бодрум преди 2 седмици.

През 2014 година даже съоснователят на Фейсбук Марк Зукърбърг беше на посещаване в Бодрум с яхтата си и слезе с тогавашната си другарка, а в този момент брачна половинка Присила Чан, с цел да се наслаждения на чаша чай покрай замъка в Бодрум. Говори се, че Бил и Мелинда Гейтс също са се отбивали в Марината на Ялъкавак.

Докато основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск беше на посещаване в Анкара, се споделя, че майка му Мей Мъск, която също е супермодел, е прекарала времето си през предишното лято в курорта Swissotel в Тургутрейс в Бодрум.

Междувременно някои от най-известните двойки на Холивуд, като Том и Рита Ханкс и Майкъл Дъглас и Катрин Зета-Джоунс, също са посещавали Бодрум на борда на яхти.

Том Ханкс е бил на полуостров Бодрум няколко пъти. Ханкс даже беше видян да маха на зяпачите, които го разпознаха на борда на яхтата, което просто демонстрира, че в никакъв случай не се знае кой ще се появи на турската Ривиера идващия път.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР