Боде Милър прекратява състезателната си кариерата. Новината обяви официално самият

...
Боде Милър прекратява състезателната си кариерата. Новината обяви официално самият
Коментари Харесай

Боде Милър спира със спорта



Боде Милър приключва спортната си кариерата. Новината разгласи публично самият скиор в изявление пред уеб страницата на интернационалната федерация по ски.

Приключих. Имах дълга кариера като играч, само че към този момент не чувствам жадност да карам, споделя Милър , който е олимпийски първенец от Ванкувър 2010, като има още три сребърни и два бронзови медала от олимпийски игри.

Освен това има четири златни оценки от международни шампионати. Звездата на американските ски е повторен победител за международната купа (2005 и 2008 ), а с 33-те си победи в надпревари за огромния бистър глобус се подрежда на осмото място в ранглистата.

Милър е и измежду дребното състезатели, спечелили стартове във всички дисциплини – втурване (8), супергигантски слалом (5), алпийска композиция (6), великански слалом (9) и слалом (5). Американецът беше любим на публиката и почитателите с освободеното си държане и нападателния жанр на каране.
За в този момент Милър ще работи като ефирен анализатор по време на Зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари 2018 година. Шесткратният олимпийски медалист в алпийските ски ще бъде коментатор на NBC дружно с Дан Хикс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР