Бобри ще бъдат пуснати в два района във Великобритания, които

...
Бобри ще бъдат пуснати в два района във Великобритания, които
Коментари Харесай

Бобри изграждат бентове, за да се ограничат щетите от наводненията в Англия

Бобри ще бъдат пуснати в два региона във Англия, които разчитат на невероятните им качества като строители на бентове, с цел да се води битка с наводненията, съобщи Франс прес.

От Националния концерн за предпазване на историческото и естествено завещание на Англия оповестиха, че се планува евразийски бобри да бъдат пуснати в два региона в Южна Англия идната година.

"Построените от бобри бентове разрешават да се запази вода през интервали със изсъхнал климат, да се понижат наводненията и да се усъвършенства качеството на водата ", съобщи специалистът Бен Ърдли.

Джонсън посрещнат с неодобрение в английски регион, потърпевш от мощните наводнения

Бобрите са липсващ тип във Англия от 16-и век, защото били ловувани за кожата и месото им. Жлезите им отделят тайни, които са употребявани за произвеждане на аромати за хранителни артикули.

Тези гризачи построяват хабитат за доста типове, от инсекти до дивеч.

"Пускането им в природата ще способства ландшафтът да стане по-резистентен към климатичните промени и неприятното време ", означи Ърдли.

Beavers to be released in plan to ease flooding and aid biodiversity https://t.co/CDD3Tcfh1Z
— Guardian Environment (@guardianeco) November 20, 2019
Една двойка бобри ще бъде пусната покрай националния парк Ексмур в Югоизточна Англия, а друга - в покрайнините на националния парк Саут Даунс, покрай южния бряг на Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР