Бобов дол се вдигна на протест срещу тежките камиони, извозващи

...
Бобов дол се вдигна на протест срещу тежките камиони, извозващи
Коментари Харесай

Бобов дол на протест срещу тежките камиони, извозващи рудата от мината за ТЕЦ-а

Бобов дол се подвигна на митинг против тежките камиони, извозващи рудата от мината за ТЕЦ-а, които разрушават инфраструктурата. Протестът е и против горенето на боклуци в едноименния Топлоелектрическа централа. Жителите на града са подкрепени от кмета Елза Величкова.
 БГНЕС
В 8:00 часа тази заран над 100 поданици на миньорския град застанаха на пътя за „ Мини Бобов дол ” ЕАД, демонстрираха фотоси на рушащите се от вибрациите при прекосяването на тежките камиони къщи, на които пада мазилката.

Камионите от рудника, на път за Топлоелектрическа централа „ Бобов дол ”, минават през града, а по-късно и през селата Мламолово, Мало и Голямо село . Преди две години градът блокира пътя на камионите.
 БГНЕС-->
„ Тогава не бяхме единни и готови и единни, само че от през днешния ден започваме до момента в който не победим ” , сподели Орлин Делибалтов, един от уредниците на днешния митинг. Той изясни още, че в ТЕЦ-а се горят отпадъци, а канцерогенните пластмаси се заравят в региона на открития рудник над града. „ Изнасяме злато, а внасяме отпадъци, превърнахме се в сметището на Европа ”, сподели Делибалтов.

„ Камионите вид „ гондола ” са с размер на жп вагон, издадох заповед за прекъсването им, само че тя бе анулирана от регионалния шеф на кюстендилска област Виктор Янев, а по-късно и от съда ”, изясни кметът Величкова.



„ Протестираме против горенето на боклуци в ТЕЦ-а и против тежките камиони, които разрушават пътища, къщите и поминъка на хората ”
, сподели Сашо Александров, кмет на Мало село.

Протестиращите бяха безапелационни, че през днешния ден митингът е кротичък, само че в случай че не ги чуят - стартират по различен метод.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР