Боб Баркър, дългогодишен водещ на „The Price Is Right“, почина на 99

...
Боб Баркър, който беше водещ на The Price Is Right“
Коментари Харесай

Боб Баркър, който беше водещ на „The Price Is Right“ в продължение на 35 години, почина, каза неговият представител Роджър Нийл пред CBS News в събота . Той беше на 99.

Баркър почина в дома си, каза Нийл, добавяйки, че „той имаше красив живот.“

Баркър се появяваше по националната телевизия повече от 50 години. Преди да влезе в най-дълго излъчваното игрално шоу в страната по CBS, той беше домакин на едно от първите телевизионни игрални шоута в страната, „Истина или последствия“, в продължение на почти 20 години, което му спечели признание в Книгата на рекордите на Гинес като „най-издръжливата телевизия“ изпълнител."

Дороти Джо Гидиън. Първата им среща е на 17 ноември 1939 г., когато той я завежда на концерт на Ела Фицджералд. Баркър каза, че „оттогава нататък те никога не са се разделяли“ – до смъртта й през 1981 г. от рак на белите дробове.

Баркър посещава Друри Колидж в Спрингфийлд и когато започва Втората световна война, той се присъединява към флота като пилот на изтребител . След края на войната той завършва с отличие икономика. Двойката се опита да живее във Флорида, преди да се премести в Лос Анджелис, където той стана домакин на собствената си радио програма, „Шоуто на Боб Баркър“, преди да се премести в телевизията.

Неговият първи – и единствен – игрален филм ролята му беше във филма на Адам Сандлър от 1996 г. „Щастливият Гилмор“, в който той удря звездата. Баркър каза по време на интервю, че членовете на публиката за „The Price Is Right“ ще го попитат за тази сцена и ще кажат: „Наистина ли можеш да победиш Адам Сандлър?“

Извън легендарната си телевизионна кариера, Баркър беше известен активист на животните, който веднъж свидетелства пред Конгреса в подкрепа на федерална забрана срещу използването на слонове в пътуващи представления и за разходки.

Баркър направи заглавия със своята страстна подкрепа за животните по време на конкурса за Мис САЩ през 1987 г., когато отказа за домакин, ако състезателите носят истински кожи по време на телевизионното събитие. Продуцентите се съгласиха и състезателите носеха синтетични кожи през тази година, но на следващата година – след 21 години домакинство – Баркър подаде оставка, когато производителите отказаха да спрат да дават кожени палта като награди.

Баркър даде големи дарения, вариращи от $500 000 до $1 милиона за юридическите факултети на много университети, включително Харвард, Дюк, Колумбия, Университет на Вирджиния, Северозападен и UCLA, за изучаване и подкрепа на закона за правата на животните.

През 1995 г. той основа фондация DJ&T в чест на покойната си съпруга и майка, за да дава на безплатни или евтини клиники или ваучерни програми за стерилизиране или кастриране на домашни любимци в опит да се контролира свръхпопулацията на животните. След близо 30 години даряване на клиники и подпомагане на животни, фондацията спря дейност през 2022 г.

За последното си шоу „Цената е правилна“, излъчено на 15 юни 2007 г., Баркър прекрати работата си със своя познат молба: „Помогнете за контролиране на популацията от домашни любимци. Нека вашият домашен любимец бъде стерилизиран или кастриран!“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР