БНТЗимната обстановка у нас обърка движението на влаковете - натрупаха

...
БНТЗимната обстановка у нас обърка движението на влаковете - натрупаха
Коментари Харесай

Пътници бяха блокирани за часове в студени купета заради закъснения на влаковете

БНТ

Зимната конюнктура у нас обърка придвижването на влаковете - натрупаха се големи закъснения. Много хора прекараха часове наред блокирани в студени купета. Причините - от прекратено електрозахранване до повреди и огромни преспи.

Изключително сериозно беше ситуацията на гара Мездра, където хора се оплакаха, че мръзнат повече от 16 часа във влака от Варна. На три места беше прекратено придвижването по жп линията сред Мездра и София поради изобилния влажен сняг, който провокира повреди.

Не се движеха и композиции сред гарите Червен бряг, Роман и Мездра, както и сред Руска бяла и Враца.

От БДЖ осведомиха, че към 20 ч придвижването на влакове се реализира изцяло обикновено, а закъсненията, които има сега, са вследствие на към този момент възобновени спирания.

Снегът от обикновено февруарско събитие се трансформира в същински призрачен сън за хората, които пътуваха от Варна до София. Петър Иванов беше един от тях:
Петър Иванов: Кондукторката беше събрала одеала, да знаех щях да я фотографирам да видите по какъв начин носи куп одеала във втора класа на премръзнали деца.
Посрещнахме пасажерите на дълго чаканата спирка в София след 17-часово пътешестване, от които 7 часа блокирани сред Попово и Славяново.
- Видяхме мълния, пламъци, никой нищо не ни споделя и по този начин седем часа. Седем часа без парно, без вода, без обсег на телефоните, радиостанцията на влака и тя не работи.

- Кондукторите вървяха 5-6 километра пеш в снега в преспите, с цел да могат да осведомят какво се случва във влака.

- Ще желая обезщетение за пътуването си.
Изнервени пасажери имаше и в Мездра, където се оплакаха и от липса на информация.
- Отношението на хората от БДЖ беше непоносимо. Ще ме смъкват от влака, тъй като аз съм имал някакви искания. А моите искания бяха да имам някаква информация.

- Някои от пътуващите не съумяха да пътуват за екскурзии, които бяха си планували, имаше студенти, които не съумяха да се явят на изпити.
веренията са, че железопътната инфраструктура към този момент е изцяло проходима, само че към момента има гари без ток. Именно неналичието на електричество тази заран сътвори проблем за почистването.
Стоян Стоянов, шеф на дирекция в НКЖИ: Трудно излизат възстановителните екипи, всички действия се правят на ръка.
Заради снега, влаковете ще минават през жп прелезите с по-бавна скорост - до 15 км/ч.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР