БНТЗасилено присъствие на пътни полицаи по магистралите и основните пътища

...
БНТЗасилено присъствие на пътни полицаи по магистралите и основните пътища
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие по пътищата заради 24 май, баловете и изборите

БНТ

Засилено наличие на пътни служители на реда по автомагистралите и главните пътища в страната поради 24 май, абитуриентските балове и изборите.

Освен през днешния ден, придвижването на тежкотоварни камиони ще бъде спирано на следващия ден и в неделя. Униформени ще контролират трафика на входовете и изходите на столицата и огромните градове, както и секторите, които са в ремонт на автомагистралите " Тракия " и " Хемус ".

През деня най-интензивно придвижване, само че без тапи и тапи, имаше на изходите на столицата към автомагистралите " Тракия " и " Хемус ", както и към Перник и Благоевград. В този миг не престават да са натоварени пътищата към Южна България, следи се засилен трафик сред Ловеч - Велико Търново и Варна, както и по подбалканския път. Преди малко беше пуснато придвижването на тежкотоварни камиони, които от обяд изчакваха по паркинги. Утре обаче се планува още веднъж да се спре придвижването им.

Утре преди обяд и в неделя от обяд до 20 часа се стопира придвижването на тежкотоварни камиони по автомагистралите " Хемус ", " Тракия ", " Струма " и " Марица ", както и по главните пътища Русе - Велико Търново, Варна - Бургас - Малко Търново, Благоевград - Кулата, София - Калотина и Ботевград - Враца.
Росен Рапчев, шеф отдел " Пътна полиция " - ГДНП: Естествено, най-сериозни усложнения се чакат на местата, където има краткотрайна организация на придвижването поради поправки по автомагистралите " Хемус " и " Тракия ". Там са направени нужните реверсивни придвижвания.
В ремонтираните сектори през днешния ден и на следващия ден има по две ленти за придвижване в посока от София към вътрешността на страната, а в неделя улеснението ще бъде в посока столицата. Като опция на ремонтите по " Тракия " може да се употребява подбалканския път, както и пътят Септември - Пазарджик - Пловдив, а на " Хемус ", надлежно пътят сред Ботевград и София през Искърското дефиле. От пътна полиция ще глобяват всички, които карат в лентата за спешно прекъсване.
Росен Рапчев, шеф отдел " Пътна полиция " - ГДНП: Глобата е 1000 лв. и отнемане три месеца от ръководство на МПС.
Засилен ще бъде контролът с камери за превишена скорост. Повече инспекции ще има за шофиране след приложимост на алкохол и опиати, както и за седнали зад кормилото без шофьорски книжки. В градовете под изключително наблюдаване на пътните служители на реда ще бъдат абитуриентските кортежи.
Росен Рапчев, шеф отдел " Пътна полиция " - ГДНП: С видеозаписи и видеорегистратори ще се снимат нарушавания най-много и за това, че зрелостниците излизат от транспортните средства.
При изобилен дъжд от Пътна полиция предлагат да се изчака прекъсването на дъжда и тогава да се продължи с пътуването. Призовават също за повече внимание и приемливост към мотористите.

Тежкотоварният трафик през всички гранични пунктове е претрупан. Днес най-вече леки коли са минали през Калотина към Сърбия и Гюешево към Македония. Първото място обаче държи Кулата - Промахон към Гърция. Този маршрут се чака да бъде претрупан и в идващите дни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР