БНТЗаради топлата зима у нас тази година не всички щъркели

...
БНТЗаради топлата зима у нас тази година не всички щъркели
Коментари Харесай

Щъркели посред зима край Бургас

БНТ

Заради топлата зима у нас тази година не всички щъркели са отлетели в топлите страни. Специалистите изясняват, че при топло време и незамръзнали водоеми, в които се намира храна, птиците не подхващат рисковия път на миграцията и остават на Стария континент в очакване на пролетта.





24 бели щъркели са преброени тези дни край Бургас. Ятото може да бъде забелязано на сметището.
Д-р Петър Янков орнитолог, Българско сдружение за отбрана на птиците: Със сигурност има въздействие на тази необикновена зима, само че за птиците е значимо да имат храна. Ако имат храна за тях студа не е проблем. И в тази ситуация тези бели щъркели са си намерили такава на сметището, нещо за тях, което е съвсем същото и на местата, където зимуват.
Експертите поучават хората да не хранят щъркелите, останали да зимуват у нас.
Д-р Христина Клисурова, " Зелени Балкани ": Това изкуствено поддържане основава у тях една лъжовна визия, че ситуацията тук е удобна и в случай че внезапно застудее, тогава птиците в действителност изпадат в неволя.
Всяка зима в Спасителния център в Стара Загора постъпват десетки сигнали за бедстващи бели щъркели. Само преди ден там е признат следващият пациент, избавен в региона на Свиленград
Д-р Христина Клисурова, " Зелени Балкани ": Щъркелът дойде отпаднал, с проблем в едното крило.
Специалистите предлагат, в случай че видите бедстващ щъркел да не се пробвате да му оказвате помощ, а да сигнализирате Регионална инспекция за опазване на околната среда в съответното обитаемо място.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и т
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР