БНТЗадържаният за убийството на 18-годишната Андреа от Галиче, може да

...
БНТЗадържаният за убийството на 18-годишната Андреа от Галиче, може да
Коментари Харесай

До 12 години може да е максималната присъда за жестокото убийство в Галиче

БНТ

Задържаният за убийството на 18-годишната Андреа от Галиче, може да получи до 12 години затвор. Според основния прокурор Иван Гешев закононарушението е извънредно брутално, а профилът на килъра е сходен на тези на причинителите на убийствата на 6-годишното момиче в Сотиря и на журналистката Виктория Маринова в Русе. Младежът, който направи цялостни признания, е приключил единствено 1 клас и има престъпно досие.

Разследващите през днешния ден оповестиха детайлности за тежкото закононарушение.



Според проверяващите на 11 януари вечерта 17-годишният Аксел е вечерял с баба си в нейния дом, по-късно е излязъл, минал е около къщата на Андреа, влезнал е през вратата, през прозореца е видял, че момичето е единствено и спи. Влязъл е през прозореца на мазето, изнасилил и умъртвил 18-годишната ученичка.

Убийството е осъществено към 01:00 часа на 11 януари. Разследването е открило, че 17-годишният обвинен е показал изключителна свирепост. Момичето първо е било удушено, по-късно изнасилено, а най-после килърът е прерязал с нож гърлото на жертвата си, с цел да бъде сигурен, че няма да го издаде.


Десислав Начков, областен прокурор на Враца: След това той видял мокри кърпи в стаята, като тях ги употребявал, с цел да избърше ръцете си и ножа. В къщата, където той живее, са открити облеклата и обувките, с които е бил когато е направил закононарушението. Ножът и мокрите кърпи са открити и са изпратени за експертизи.
Според проверяващите арестуваният е откраднал портмонето на 18-годишното момиче, то беше намерено през днешния ден при оглед, хвърлено в кладениц В него имало към 250 лева С парите младежът си купил маратонки, ръкавици и тонколона от магазин в селото. А от Бяла Слатина си купил таблет.
Иван Гешев, основен прокурор: Профилът на този причинител е сходен на профила на причинителя на убийството в Сотиря, сходен на причинителя на убийството в Русе. Изключително брутално. Поредният профил на социопат през последните няколко години.
В Галиче описват, че арестуваният и неговия 12-годишен брат живеели сами, единствено вечеряли в дома на баба си.
Виолина Игнатова, началник-отдел,,Закрила на детето " - Бяла Слатина: Нямаме подавани сигнали за неглижиране от страна на техни близки и родственици. В момента събираме информация от всички вероятни източници от кой са полагани грижи.
Съседи са безапелационни, че една от аргументите за убийството е неналичието на родителска грижа.

В досието на 17-годишния юноша към този момент има престъпни прояви - пробация за безчинство и условна присъда за лека телесна щета на служители на реда от Бяла Слатина.

Имахте ли сигнали за Аксел? Може ли да го определим като бомба със закъснител?
Страхил Стоянов, кмет на Галиче: Имал е изява предходната година с един безприютен.
Психолози започнаха работа със съученици и другари на убитото момиче
Калина Христова, Национална мобилна група за психическа поддръжка, МОН: Ситуацията е доста комплицирана. Децата са смутени, уплашени.
Главният прокурор, министърът на вътрешните работи и основният секретар на Министерство на вътрешните работи рано сутринта отидоха в Галиче, където се организира акция битовата престъпност.
Страхил Стоянов, кмет на Галиче: Ще се опитаме да подсигуряваме успокоение с полицейско наличие, 24 часа жандармерия, камери ще има на основни места с висока резолюция.
От прокуратурата обявиха, че стартират инспекция, ориентирана против лицата с висящи каузи, които са на независимост и тормозят жителите на дребните обитаеми места.
Иван Гешев, основен прокурор: Време е да се усъвършенства координацията сред Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и локалната власт и да се подхващат съответните законови ограничения тези лица, при положение, че има доказателства за осъществено закононарушение, да не са на независимост.Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Анализът е изработен на тези лица, които генерират престъпност във всички обитаеми места и напъните ще са в посока по-бързо да се събират доказателствата, по-бързо да се правят процесуално следствените дейности тъй че по най-бързия метод да бъдат изведени от тази среда и да не генерират повече престъпност.
Засега полицейското наличие в Галиче остава засилено.

17-годишният юноша е направил цялостни признания, открити са и голям брой доказателства, само че все пак оптималната присъда, която може да получи, е 12 години затвор, тъй като е малолетен.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Пете
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР