БНТЗа цялото лято има подадени само 2 официални жалби срещу

...
БНТЗа цялото лято има подадени само 2 официални жалби срещу
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: За цялото лято са подадени само 2 жалби за шум в хотелите

БНТ

За цялото лято има подадени единствено 2 публични тъжби против звук в български хотели. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, след срещата с сектора за отчитане на резултатите от летния сезон. Стана ясно и че системата за туристическа информация, която ще свърже хотелите с Национална агенция за приходите и данъчните ще проработи от следващата година. В момента туристическото министерство построява и система за лицево различаване, която ще служи в облекчение на сектора при разнообразни административни действия.

От началото на годината от интернационален туризъм в хазната са постъпили 2 милиарда евро. Само за юни и юли приходите са 1,2 милиарда евро, което е растеж с над 8%, регистрира министър Николина Ангелкова. Най-много туристи имаме от Румъния, Германия и Гърция, следвани от Русия и Турция.
Николина Ангелкова, министър на туризма:  Имаме извънредно огромни растежи и във връзка с Чехия, на Полша, Израел, имаме нови пазари за лятото като Съединени американски щати, Норвегия, Испания в това число. Така, че съумяваме и това лято да се нареждаме, като една извънредно устойчива и сполучлива туристическа дестинация.
Това лято са осъществени над 300 инспекции. Наложени са санкции за 600 000 лева Получените тъжби са на половина по-малко, като най-често те са били за липса на спасители или за заета спомагателна комерсиална повърхност без позволение.

Предстоящият зимен сезон още веднъж ще стартира с неизясненост към построяването на втори кабинков въжен превоз, в най-посещавания зимен курорт у нас - Банско. Според Ангелкова, с цел да имаме повече триумфи в зимния туризъм, би трябвало да се обърне внимание, както на огромните, по този начин и на по-неизвестните курорти.
Николина Ангелкова, министър на туризма:  Включително и в Стара Планина имаме, доста положителни курорти, Ком и Узана, които би трябвало да бъдат развивани и следва да им се обърне внимание. Лифтовете и влековете, потвърдено, и в бялата книга по превоз на Европейска комисия и във всички разбори са най-екологичният превоз.
От туристическият отрасъл желаеха повече пари за реклама на България, тъй като досегашните нараствания давали резултат. 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР