БНТЯсно е, че световната икономика вече е в рецесия заради

...
БНТЯсно е, че световната икономика вече е в рецесия заради
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Световната икономика вече е в рецесия заради коронавируса

БНТ

Ясно е, че международната стопанска система към този момент е в криза поради пандемията от ковид. Това съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

На виртуална конференция тя изрази очакване, че свиването ще е по-тежко, в сравнение с през 2009 година и акцентира изключителния темперамент на актуалната обстановка.

Никога стопанската система не е серпантина внезапно, уточни Георгиева. Шефът на МВФ чака възобновяване следващата година при изискване, че държавните управления подхващат съответни и координирани ограничения.

Тя изрази угриженост за нововъзникващите пазари и разрастващите се страни, които се нуждаят от финансови запаси в размер на 2,5 трилиона $.

Фондът е одобрил промени, които разрешават до двегодишно облекчение на обслужването на дълга за най-бедните и уязвими страни в изискванията на пандемия.

Кристалина Георгиева - ръководещ шеф на МВФ: Може да има доста възобновяване, само че единствено в случай че успеем да ограничим вируса на всички места и да не допуснем проблемите с ликвидността да се трансфорат в проблеми с платежоспособността.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВс
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР