БНТВсе повече сезонни работници се връщат на работа в зимните

...
БНТВсе повече сезонни работници се връщат на работа в зимните
Коментари Харесай

Близо 300 са свободните работни места в Банско и Разлог на прага на зимния сезон

БНТ

Все повече сезонни служащи се връщат на работа в зимните курорти след привършване на летния туристически сезон. По-високото възнаграждение и пакетът обществени услуги, които оферират работодателите, се оказват главните аргументи българите с добра подготовка да се връщат на работа в зимните ни курорти. Най-търсени сега са позициите за бармани, сервитьори, рецепционисти и готвачи.

Около 300 са свободните работни места оповестени в Регионалната дирекция по заетостта преди началото на зимния сезон в курортите Банско и Разлог. Работодателите са подготвени да наемат хора без стаж и обучение като им обезпечават и добър обществен пакет.
Станислава Поповска - шеф на Регионална дирекция по заетостта - Възнаграждението е приблизително сред 600 и 800 лв., зависи от обекта, поемат транспортните разноски. Поемат храна в границите на работната промяна. Има много работодатели поемат самите нощувките.
През последните години става процедура тези, които са работили в зимните курорти предни години, още веднъж да се връщат на работа. Затова и не се постанова наемането на лица от трети страни.
Станислава Поповска - шеф на Регионална дирекция по заетостта - Тук на територията на град Банско и Разлог няма чак подобен интерес от наемане на непознати жители по този начин, както се следи по хотелите на морето.Димитър Колев - шеф на хотел: Всеки хотелиер държащ продуктът му да бъде на едно непрекъснато високо равнище и разрастващо се, би предпочел да има фрагменти, които да останат за по-дълго време. Това се случва с българските фрагменти.
За да привлекат чиновници, работодателите оферират курсове за подготовка и преквалификация за тяхна сметка, само че в случай че служителят е подписал контракт, с който се задължава да остане на работа. Безработните пък могат да се възползват от образованията, които предлага Агенцията по заетостта.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР