БНТ Върховната административна прокуратура, респективно прокурор №1 Иван Гешев, поиска от

...
БНТ
Върховната административна прокуратура, респективно прокурор №1 Иван Гешев, поиска от
Коментари Харесай

Гешев иска обяснение относно бързите тестове срещу коронавирус

 БНТ Върховната административна прокуратура, респективно прокурор №1 Иван Гешев, изиска от министъра на опазването на здравето информация по какъв начин Изпълнителната организация по медикаментите реализира надзор при потреблението на така наречен " бързи проби ".

Поводът за реакцията на държавното обвиняване е зачестилото предложение на въпросните медицински изделия, прецизират от прессцентъра на прокуратурата.

Оттам показват, че съгласно законодателството право да оферират " бързи проби " имат медицински лаборатории или здравни заведения, които са регистрирани по съответния ред.

Прокуратурата желае от организацията по медикаментите да ревизира дали те работят със сертифицирани реактиви, съдържащи указания за приложимост и етикет, дали съблюдават вътрешния надзор и дали дават отговор на съответния стандарт.

" Действията на прокуратурата са по отношение на уговорките й по съблюдаване на законността и отбрана на публичния интерес и са свързани с недопускането на вероятни злоупотреби, в това число продажбата на подправени проби за COVID-19 ",  безапелационни са от държавното обвиняване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР