БНТВ сряда промените в Изборния кодекс влизат за обсъждане в

...
БНТВ сряда промените в Изборния кодекс влизат за обсъждане в
Коментари Харесай

Промените в Изборния кодекс отново влизат в правната комисия в сряда

БНТ

В сряда измененията в Изборния кодекс влизат за разискване в правната комисия, с цел да се възвърне по-ниският предел за избор на претендент с преференция в изборните листи, както и да се стартира процедура за нова Централна изборна комисия.

Рестартът на измененията в изборното законодателство е, с цел да се резервира стабилността, изясни ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов. Според него преференцията е " хибридно решение " в изборния развой, не е мажоритарен избор.

От НФСБ остават срещу ниския предел за преференциите. Ще поддържат промяна на състава на ЦИК, само че не виждат по какъв начин това ще стане чисто софтуерно до евроизборите.

Българска социалистическа партия потвърдиха, че няма да влизат в пленарна зала. Обвиниха ръководещите, че не са си научили урока и преждевременно внасят новите ремонти в Изборния кодекс.

Според АБВ промените на изборните правила въобще не вземат решение значителните проблеми.

В програмата на Народното събрание за четвъртък е планувано разглеждането на процедура за избор на нова ЦИК.

Промяна на смяната се наложи поради публичната реакция - изясни ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов. Той уточни, че признатите по-високи прагове за преференциите от предходната седмица подхождат на метода, общопризнат и в други страни, в които има преференциално гласоподаване.
Данаил Кирилов - ръководител на правната комисия в Народното събрание: Ние сме национална партия. Съобразяваме се с тренда, с публичните настроения, без значение от каква част от обществото идват. Напълно учредено считам, че изпълнителната комисия взе такова решение.
От НФСБ смятат, че преференциите с невисок предел разрушават политическото доверие като основават непотребна мотивация за изтъквам,,боричкане`` в една партийна листа. Затова ще гласоподават срещу, когато Кодексът се върне в пленарната зала. Ако се избира нов състав на ЦИК е обикновено НФСБ да има своя номинация и кандидатура, споделиха още от партията на Валери Симеонов. От левицата потвърдиха, че няма да вземат участие в работата на Народното събрание. По думите на Крум Зарков ще обикалят страната, с цел да вземат решение проблемите на хората. Социалистите упрекнаха ГЕРБ, че внасят новите промени в Изборния кодекс, без закона да е обнародван.
Крум Зарков - заместник-председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Една неточност не може да бъде поправена с друга неточност. Управляващите се пробват да скочат в един развой, който не е приключил, тъй като се чака президентът да се произнесе по тематиката.
АБВ още не са получили отговор от Българска социалистическа партия на предлагането им за взаимно присъединяване на изборите. Румен Петков не утвърждава решението на левицата да изоставен Народното събрание.
Румен Петков - ръководител на АБВ: Аз съвсем не си припомням парламент, в който някой да не е излизал и след това да се е чудил по какъв начин да влезе. С излизане политика не се прави, с излизане, с пенявене по тв приемниците, политика не се прави, политика се прави в комисиите на Народно събрание и в пленарна зала.
АБВ упорстват за дейна регистрация.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР