БНТВ официално изявление се казва, че Техеран вече няма да

...
БНТВ официално изявление се казва, че Техеран вече няма да
Коментари Харесай

Иран се оттегля от ядрената сделка от 2015 г.

БНТ

В публично изказване се споделя, че Техеран към този момент няма да се преценява с рестриктивните мерки върху потенциала за обогатяване на уран, равнището на обогатяване, запасите от обогатен материал и разработките. Иран показва, че ще сътрудничи с Международната организация по атомна сила и може да се върне към договорката, в случай че бъдат анулирани глобите против него.

През 2018 година президентът Доналд Тръмп отдръпна Съединени американски щати от контракта и върна американските наказания. Днешното известие идва на фона на рецесията след ликвидирането в Ирак на иранския боен водач военачалник Касем Сюлеймани.

Днес иракският парламент изиска евакуиране на непознатите войски от страната. Базираната в Ирак интернационална антиджихадистка коалиция разгласи, че стопира интервенциите против Ислямска страна.

Началото на края? Убийството на Сюлеймани разклати дългия съюз сред Вашингтон и Багдад. Дори съперниците на иранския военачалник се разгневиха, че ликвидирането му е било осъществено на иракска територия.
Наджи Хтем, гражданин на Багдад: Искат да живеем в безпорядък.
Иракските управляващи настояват, че са били осведомени за американската интервенция в последния миг, минути преди да бъде погубен Сюлеймани.

В Ирак има 5 000 американски бойци. Те бяха изпратени там през 2014-та, с цел да оказват помощ на Ирак в битката с Ислямска страна. Но останаха в страната и след края на провъзгласения халифат, с цел да образоват иракските военни.
Мохамед Халбуси, представител на Народното събрание в Ирак: Парламентът гласоподава иракското държавно управление да анулира молбата към Международната коалиция за оказване на помощ в битката против Ислямска страна.
Със " Смърт на Америка " иранците се простят с военачалник Сюлеймани. Тленните остатъци на военния водач бяха пренесени от Ирак в югозападния ирански град Ахваз. Оттам траурната върволица продължи в Машхад. Следващата спирка е Техеран.

Възгласът " Смърт на Америка " отекваше и в иранския парламент.

На заканата Тръмп отговори от Туитър. Съединени американски щати са разпознали 52 ирански обекта, някои от които на доста високо равнище и значими за Иран и иранската просвета ", които могат да бъдат ударени доста бързо и мощно ", в случай че страната нападна американците.

Броят не е инцидентен. Символизира 52-мата американци, държани преди 40 години като заложници от иранските управляващи повече от година.
Абас Мусави, представител на Външното министерство на Иран: Ислямската република не търси война, само че сме готови за всевъзможни вероятни условия.
 

Погребалната гала за Сюлеймани ще продължи три дни. За на следващия ден е планувано Техаран да се елементарни с генерала.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР