БНТТова показва проучване на сайт за електронна търговия. За сравнение

...
БНТТова показва проучване на сайт за електронна търговия. За сравнение
Коментари Харесай

Едва 32% от българите пазаруват или са пазарували онлайн

БНТ

Това демонстрира изследване на уебсайт за електронна търговия. За съпоставяне - в северната ни съседка пазарят двойно повече онлайн от Българите, а в Унгария - 76%. Експертите чакат занапред този пазар да се развива у нас и предвиждат взрив на онлайн търговията.

Причините за ниския % на пазаруващите онлайн у нас, съгласно специалистите, е в народопсихологията ни - българинът мъчно се доверява - на съседи, политици, търговци и даже на експерти.
Богомил Николов - ръководител на " Активни консуматори ":  Биха купили дадена стока, само, в случай че е доста по-изгодна. В общия случай офертите в интернет не са чак толкоз по-конкурентни, в сравнение с в обичайните магазини.
Едно от преимуществата на онлайн извършването на покупки е, че можем да върнем стоката в 14-дневен период. Разходите по двете доставки обаче са си за наша сметка. 
Богомил Николов - ръководител на " Активни консуматори ":  Това значи, че човек може да поръча, да тества стоката, да се убеди в нейните качества и в случай че размишления просто да я върне.
Въпреки преимуществата, всеобщо хората у нас към момента избират извършването на покупки в обичайните магазини, както мнозина свидетелстваха пред нашата камера.

За онлайн извършването на покупки важи поговорката " Три пъти мери, един път режи ". Трябва да имаме поради, че когато поръчаме в мрежата, постоянно плащаме по банков път, преди да получим стоката и когато я върнем би трябвало да изчакаме, с цел да ни възстановят парите. Законовият период е 14-дневен. Затова е значимо да пазим всички документи. Трябва добре да помислим и преди да купим дадена стока от интернет - да прочетем деликатно инфомацията за нея в уеб страницата, а също и да проверим дали търговецът е попълнил правилно своите данни - адрес на компанията и координати за противоположна връзка.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР