БНТТежка авария на основен водопровод остави близо 30 000 жители

...
БНТТежка авария на основен водопровод остави близо 30 000 жители
Коментари Харесай

Пети ден Лом е без вода заради авария на водопровод

БНТ

Тежка повреда на главен тръбопровод остави близо 30 000 поданици на града и близките села без вода. Как хората се оправят с безводието и докога ще продължи бедственото състояние, описваме в репортажа.

След пет дни без вода по чешмите в домовете си, за хората от Лом и региона към този момент има вяра.

От довечера стартира последователното стартиране на водата по новоизградения сектор, който е с дължина към 700 метра. Това стана допустимо посредством свързването му със остарелия тръбопровод. Аварията породи на помпената станция край ломското село Добри дол в понеделник през нощта.

За превъзмогване на бедствената обстановка към Лом бяха пренасочени екипи на пожарната с техника, включиха се и доброволци.
Гл. инсп. Максим Димитров, шеф РСПБЗН - Лом: Два екипа от София, имаме един от Пирдоп, един от Своге и от Враца. И от Монтана имаме два екипа.
Екипи на БЧК и на Столична община раздаваха вода.
Наталия Стефанова, Община Лом: Това е единствено един от пунктовете. Имаме още 15 пункта в града, където нашите съграждани могат да получат и питейна вода, и вода за битови потребности.
Тази вечер е първият тест на новия тръбопровод и в случай че той е сполучлив, водата ще стигне до някои елементи на Лом още на следващия ден. Междувременно продължава работата и по укрепването на авариралия сектор.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР