БНТСтраната ни пада с 12 позиции в традиционната класация на

...
БНТСтраната ни пада с 12 позиции в традиционната класация на
Коментари Харесай

Световни класации: Икономическата среда в България се подобрява, но много бавно

БНТ

Страната ни пада с 12 позиции в обичайна ранглиста на списание „ Форбс “ за най-хубави за бизнес страни. По-лоша оценка по този индикатор получаваме и от Световната банка. По-добри са резултатите ни за пътища, интернет и стандарт на живот.

Икономическата среда в България се усъвършенства, само че с доста мудни темпове. Това е изводът на Българска търговско-промишлена палата, които обобщават мястото на България в международните бизнес ранглисти. Според канадския институт „ Фрейзър "  има прогрес в икономическата независимост в България.

Валери Байрактарски от Благоевград се занимава с частен бизнес от близо 30 години и по никакъв начин не е склонен с изводите на канадския институт:

Мнението му потвърждава списание „ Форбс “, които ни слагат на 46 място измежду 153 страни по бизнес климат и на 64 място по корупция.



В същото време оценката ни за логистични услиги, които улесняват бизнеса, е с 20 позиции по-висока.

Според Организация на обединените нации имаме добра подготовка за електронно държавно управление и стандартът на живот у нас се усъвършенства.

А съгласно „ Economist “ и организацията International Transparancy демокрацията у нас се е влошила и има повече корупция и по-малка е бюджетна бистрота.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР