БНТСтоличната община планира да похарчи повече пари за сметосъбиране, сметоизвозване

...
БНТСтоличната община планира да похарчи повече пари за сметосъбиране, сметоизвозване
Коментари Харесай

Над 217 млн. лв са заделени за сметоизвозване и почистване от догодина

БНТ

Столичната община възнамерява да похарчи повече пари за сметосъбиране, сметоизвозване и за разчистване на София. Зам.-кметът по екология Йоана Христова заяви, че за следващата година са заделени повече от 217 млн. лева, като това е с повече от 5% спрямо тази. Такса боклук за столичани няма да се покачва.

С 83% повече улици ще бъдат мити с машини в София през 2020 година А със 7 на 100 е покачването за машинно метене на улици.Това излиза наяве от план-сметката за чистотата на столичния град за следващата година.

Средствата за зимно разчистване остават същите - 17 млн. лева С 1 млн. лева се усилват парите за поддръжката на пътната мрежа в парк Витоша и Южната дъга.

От столичната община дават обещание, че от следващата година ще се почистват освен главните булеварди, само че машините ще навлизат във вътрешността в кварталите. И Всичко това е част от ограниченията за запазване чистотата на атмосферния въздух в столицата.
Йоана Христова, зам.-кмет по екологията: За чистотата на въздуха ще се усили миенето, засаждането на дървета. С 200 000 лв. се усилва биологичната поддръжка на междублоковите пространства.
До месец - два ще завърши процедурата за избор на сметопочистващи компании. Към тях ще има повишени условия, като да вземем за пример по-често събиране на битовите боклуци. От столичния инспекторат оповестиха, че от началото на ноември към този момент има санкционирани компании за некачествено събиране на падналите листа, общо с 50 000 лв..
Петър Николов, зам.- шеф на Столичния инспекторат: Ще се оправим, да. Знаете, че контролът е 24 часов. Миенето е и дневна, и нощна промяна и наложително се управлява от инспектори.
За да бъде още по-ефективна работата им, от следващата година се възнамерява нарастване на заплатите на инспекторите.

А на въпрос какво се случва с ремонта в Западния парк в София, от общината дадоха отговор, че проектантът е бил заменен, в този момент се отстраняват грешките от плана. През лятото на идната година ремонтът на Западен парк щял да завърши.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР