БНТснимка: БулфотоПалмово масло продължава да изплува на плажа в Бургас.

...
БНТснимка: БулфотоПалмово масло продължава да изплува на плажа в Бургас.
Коментари Харесай

Топки палмово масло продължават да изплуват на плажа в Бургас

БНТ

фотография: Булфото

Палмово масло продължава да изплува на плажа в Бургас. Затова алармираха туристи от района. Мазните топчета са разпръснати по цялата крайбрежна линия, която към този момент от няколко дни е покрита с неприятна бяла консистенция.

" Трябва да има наказания, санкции и да се търси отговорност от тези, които са го създали. Нашето море би трябвало да си остане чисто ", декларира екскурзиантът Спас Самокодов.

Вече 3-ти ден плажът в Бургас е безусловно зарит от стотици хиляди топчета от палмово масло, а размерът на някои от тях даже е по-голям от този на орех.

" Доста хора ми споделят, че им полепва по краката и е много мазно. И аз го пипнах, не е по никакъв начин прелестно ", описа Валентина Станчева, която е избавител на Северния плаж в Бургас.

След сигнала на туристи от началото на седмицата концесионерът се е погрижил да почисти плажа, само че безрезултатно.

" Проблемът е, че не знаем по кое време морето ще спре да изхвърля още от този боклук. Колкото ни е известно, няма заплаха. Това е биологичен боклук ", съобщи Симеон Цветков, представител на концесионера на Северния плаж.

След инспекция от " Морска администрация " стана ясно, че най-вероятно замърсяването е от транспортен съд, превозвал палмово масло, който е измил остатъците от него в морето. Все още обаче не е открит съответният извършител.

" Получихме отговор от страните в Черноморския район. От Румъния получихме негативен отговор, че подобен транспортен съд не е бил разтоварван при тях. Очакваме към момента отговор от Украйна и Русия ", сподели шефът на " Морска администрация " - Бургас.

От екоинспекцията в Бургас са дали наставления на концесионера да почисти плажа, а събраните найлонови пликове с топчетата палмово масло ще бъдат извозени в хранилище за биологични боклуци.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР