БНТснимка: БулфотоНе се предвиждат нови ограничителни мерки заради коронавируса. На

...
БНТснимка: БулфотоНе се предвиждат нови ограничителни мерки заради коронавируса. На
Коментари Харесай

Здравният министър Костадин Ангелов: Няма точна цифра, при която мерките ще се затягат

БНТ

фотография: Булфото

Не се плануват нови ограничаващи ограничения поради ковид. На този стадий системата е устойчива, а огнищата, които пораждат, са контролируеми - това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, който през днешния ден посети лечебните заведения в Разлог, и в Благоевград.

В региона, а и в страната има задоволително кревати. Недостигът на фрагменти и натовареността на хората, работещи в опазването на здравето, обаче, е огромният проблем, призна проф. Ангелов. Той добави, че здравното министерство има подготвеност да оборудва лаборатории за PCR проучвания и в по-малките лечебни заведения, само че липсват подготвени хора, които да работят там.

Ежедневно се наблюдават данните на заболелите от COVID-19 и се регистрират рисковете от разпространяването на болестта. Няма точна цифра, при която ограниченията ще се стягат, сподели още министър Ангелов.

" За да вземем ограничаващи ограничения, би трябвало цифрите да стартират да порастват и ние да не можем да се оправим с това заболяване. Към сегашния миг нещата наподобяват следени във връзка с бройките в национално равнище, във връзка с % на болни, отнесени към 100 хиляди души население, във връзка с свободни кревати, във връзка с оборудването на страната с персонални защитни средства, с консумативи за лекуването на това заболяване, съществуването на дезинфектанти, тъй че ние сме готови, системата е подготвена ", съобщи министър Ангелов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР