БНТснимка: БулфотоДокладите за транзакция над 30 000 лева се генерират

...
БНТснимка: БулфотоДокладите за транзакция над 30 000 лева се генерират
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Няма нищо лошо държавата да подкрепи частна банка, ако се прави по правилата

БНТ

фотография: Булфото

Докладите за транзакция над 30 000 лв. се генерират автоматизирано. Това изясни банкерът Левон Хампарцумян във връзка обвиняването, че банката не е алармирала ДАНС за тегленето на огромни суми пари от каса от Васил Божков. По думите му, това няма по какъв начин да се случи.

Левон Хампарцумян, банкер:  Банката има законово и регулативно обвързване да го прави за транзакции над 30 000 лв.. Не единствено изтегляне кеш, всякаква транзакция се рапортува. Причинно-следствените връзки кой за какво тегли това не е работа на банката. Има си процедури, има процедури, при които съответните органи имат достъп до банкова загадка.

Банкерът разяснява и по какъв начин и за какво страната взе участие в нарастване капитала на една частна комерсиална банка у нас. Това се прави поради еврото и общото развиване на страната. Припомни, че при предходната рецесия от 2008 година американската страна влезе с обществени пари в доста институции при доста тежки условия.

Левон Хампарцумян, банкер : След като има цел да се влиза в еврозоната, да се стабилизира банковата система, поддръжка по излизане от рецесията, в случай че това се прави по разпоредбите, в случай че се прави с бистрота, рационални причини, няма нищо неприятно в това.

За влизането на България в чакалнята на еврозоната банкерът разяснява, че е началото на един доста дълъг развой. Последните страни, които се причислиха към еврото стояха там към 5-6 години, изясни той.

Левон Хампарцумян, банкер : Доста години сме питали по този начин, че да ни кажат не. Има метод на запитване... Освен това, общата известност на страната като положително място за правене на бизнес е по-важна. В момента устойчивостта на една стопанска система е по-важна от размера й.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР