БНТСлед 3 месеца, в зависимост от събраните приходи, ще се

...
БНТСлед 3 месеца, в зависимост от събраните приходи, ще се
Коментари Харесай

Николай Нанков: Постигнахме възможно най-големия компромис за толтаксите - обзор

БНТ

След 3 месеца, според от събраните доходи, ще се разяснява смяна на цената и обсега на пътища

" Обръщаме модела и го вършим обективен. Не единствено леките коли да заплащат за издръжката на републиканските пътища, а и тежкотоварните ". Това съобщи в " Още от деня " зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков по отношение на въвеждането на толсистемата у нас. Той е безапелационен, че стартът й ще бъде на 1 март и повече отсрочване няма да има. Постигнахме допустимо най-големия компромис за толтаксите, акцентира Нанков.

Николай Нанков, зам.-министър на районното развиване: Превозвачите дадоха мъжката си дума пред нас и поеха ангажимент, че след 3 месеца, според от това какви доходи ще съберем, в случай че не дават отговор на нашите упования, ще разясняваме смяна на цената и обсега на пътища.

Последни в Европа вкарваме толсистема, само че път тя е най-иновативна, изясни Нанков.

Превозвачите ще имат опция за три метода на възнаграждение за изминатото разстояние:

- Първият и най-сложен в организационно отношение метод са по този начин така наречен бордови устройства. От тях все още са закупени към 4000 и те се интегрират.

- Вторият е посредством джипиес устройства, при които снабдители на декларирани данни - лицензирани и минали през тестова среда, ще дават тези данни на националния снабдител на услуги.

- Третият метод са маршрутните карти, да вземем за пример в Чехия толсистемата започва единствено с машрутни карти, изясни Нанков.  Всички Граничен контролно-пропусквателен пункт са оборудвани с изключение на с тези маршрутни карти, със чиновници разполагаем, които ще спомагат на преминаващите превозвачи. Освен това, маршрутът ще може да бъде променян в действително време при закупуване онлайн вид на маршрутна карта от приложението на Министерство на регионалното развитие.

Темата с въвеждането на толсистемата не просто се политизира. Още от генерирането на концепцията в първия кабинет на Борисов имаше сериозен отпор, само че ние не чакаме нещо друго, съобщи Нанков.

Николай Нанков, зам.-министър на районното развиване: Това е извънредно тежка система, сложна от организационна позиция, със комплициран програмен продукт. Очакваме да има седмица, две до три за напасване на всички неясноти.

Ако първите три месеца от толсистемата не покажат към 100-110 милиона лв. доходи, каквоти са упованията от страната, още веднъж ще има индексация, добави Нанков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР