БНТ Седем варненски училища няма да отворят врати в първия учебен

...
БНТ
Седем варненски училища няма да отворят врати в първия учебен
Коментари Харесай

7 варненски училища няма да отворят врати в първия учебен ден

БНТ Седем варненски учебни заведения няма да отворят порти в първия образователен ден поради поправки. В три от тях строителните действия бяха забавени заради неприятните метеорологични условия през юни. В останалите ремонтите вървят по график и ще приключат на по-късен стадий, като децата са пренасочени в други учебни заведения.

Дъждовете през юни блокираха строителните действия във варненското учебно заведение " Димчо Дебелянов ". Там ремонтът ще завърши в края на октомври.

Калина Нушева-директор на СУ " Димчо Дебелянов: Ремонтът беше продължен заради неспособност, най-много работа по покривното пространство предвид на доста сериозните градивни укрепвания и цялостна замяна на покривното пространство.

Основно учебно заведение " Антон Страшимиров " и Гимназията по стопанска система " Д-р Иван Богоров " разделят обща постройка. Тя е изцяло актуализирана, в нея към този момент има и асансьор за деца с двигателни увреждания. Сега следва почистването и обзавеждането на класните стаи. Родители обаче недоволстват, че учебното заведение няма да отвори порти за първия образователен ден.

Радина Раденкова - родител: Аз ставам всяка заран в три и половина. Нито мога да я повеждам, нито мога да я вземам. Работното ми време не разрешава. А въпреки всичко пребивавам тук и тя можеше тая година към този момент да си върви и да си идва сама.

От учебното заведение обявиха, че ремонтът е завършил доста преди крайния период.

Янка Бакалова - шеф на Професионална гимназия по стопанска система " Иван Богоров ": Вероятността да получим позволение за употреба е доста дребна за 17 септември, защото софтуерно времето няма да стигне. Но чакам това да стане на 25 септември.

В края на месеца главен ремонт ще стартира и в главно учебно заведение " Никола Вапцаров ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР