БНТС голямо внимание се очаква становището на Светия синод за

...
БНТС голямо внимание се очаква становището на Светия синод за
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Църквата призовава хората да останат в своите домове

БНТ

С огромно внимание се чака мнението на Светия синод за идните празници, за това по какъв начин в условия ва международна пандемия ще може да се чества. " Имаме доста градивна среща с Националния щаб. Светият синод прикани вярващите да останат в своите домове, с цел да избегнем скупчването на маса хора ", сподели в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " митрополит Антоний.

Върбата, която се раздава по време ва Вход Господен в Йерусалим ще бъде изнесена извън. Църковнослужителите ще бъдат оборудвани с маски и ръкавици. Ще се търси съдействието на общински управляващи.

За Великден също традициите ще бъдат спазани, само че още веднъж извън. Ще се съблюдава отстояни сред хората, с цел да може да не се допусне огромно скупчване на маса.

Мутафчийски през вчерашния ден прикани да не мислим за Цветница и за Великден като за празници и да си останем у дома. Според митрополитът едва ли той се е опитвал да омаловажи празниците.

Митрополит Антоний: Това е една такава обстановка, с която не се е сблъсквало човечеството. Нармално е и да няма съответни дейности от страна на всички. Може пък Бог да желае да ни смири, тъй като сякаш индивидите станаха доста егоисти, доста горди. Ние би трябвало да си извадим парвилните заключения.

Според него взетите ограничения са задоволително строги и верни.

Митрополит Антоний: Църквата приканва хората да останат в своите домове, да посрещнат там празниците. Служби ще има.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР