БНТрекламаТази сутрин на редовния брифинг началникът на Националния оперативен щаб

...
БНТрекламаТази сутрин на редовния брифинг началникът на Националния оперативен щаб
Коментари Харесай

Националният опeративен щаб отново призова да си останем вкъщи за празниците

БНТ

``
реклама

Тази заран на постоянния брифинг началникът на Националния действен щаб засегна тематиката за идните празници. Той още веднъж прикани хората да си останат у дома, а не да вършат резервации в хотели и да вървят на църковни служби.

Броени дни преди светлите християнски празници началникът на Оперативния щаб съобщи, че в обстановката, в която се намираме не би трябвало да мислим за празнуване и да заобикаляме скупчването на доста хора на едно място. Въпреки това обаче пред храмовете и на Цветнца, и на Великден най-вероятно хора ще има. Преди няколко дни от Светия синод приканиха вярващите да останат по домовете си. Но богослужения ще има, като за сигурността на хората в храма ще се вземат ограничения.



Призив за празнуване в стеснен фамилен кръг на Цветница и Великден. С напомнянето, че на църковна работа в Сеул са били инфектирани 5 000 души.

Ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния действен щаб: Призоваваме всички български жители да не възприемат Великденските празници и Цветница като празници. Не е време за празници. Не си правете никакви резервации за хотели, тъй като ще имате сериозен проблем. Там ще се болестите. Не ходете на църковните служби, тъй като там ще се болестите.

Независимо дали ще бъдете в църквата или ще останете у дома, идните светли празници безспорно ще бъдат разнообразни. А свещениците в столичните храмове ще създадат всичко допустимо и празникът да е цялостен, и хората да са в сигурност.

Отец Ангел Ангелов: Всички тези, които са се подготвили и желаят да бъдат в храма дано да дойдат, тогава когато се усещат, че са здрави и са способни да бъдат тук. Другите няма нищо ужасно в това да останат у дома. И точно в тази фамилиарност да изживеят празника. Бог постоянно е с нас.

Днес църквите миришат повече на белина, в сравнение с тамян и всичко това, с цел да се избегне болестта. На Цветница за организацията в храм " Св. Атанасий " във Варна ще се грижат доброволци. Всеки, който желае да посети храма, ще може да го направи, само че с маска, ръкавици и на отдалеченост.

Отец Дончо Александров, храм " Св. Атанасий " Варна: Храмът е място, където ние се лекуваме и духовно и имаме потребност от тази религия, изключително в този тежък миг.

Възрастните хора и болните, обаче, да си останат по домовете.

Отец Дончо Александров, храм " Св. Атанасий " Варна: Отвън да бъде раздаването на върбата, хората ще бъдат пускани по по-малко, с цел да могат да влязат в храма, тъй че да се съблюдава тази отдалеченост, да има това разстояние.

Мерки против скупчването на хора за идните празници подхващат и в храмовете в Русе.

Отец Недялко, катедрален храм " Св. Троица ", Русе: Вече хората стоят на безвредно разстояние. Ние сме си сложили табели да не се целуват иконите, само че който желае не можем да кажем, да не се покланят хората.

Мария Батолова: Трябва да се пазим в този миг и който има религия във сърцето си,
може да отслужи тези литургии у дома.

А през днешния ден за първи път в народен ефир водачи на пет обичайни регистрирани изповедания в България насочиха посланията си за единение в изискванията на пандемия. Те бяха безапелационни, че макар религиозните си разлики всички би трябвало да се борим дружно.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР