БНТПротестът на медицинските сестри беше прибързан, каза директорът на столичната

...
БНТПротестът на медицинските сестри беше прибързан, каза директорът на столичната
Коментари Харесай

​Проф. Асен Балтов: Протестът на медицинските сестри беше прибързан

БНТ

Протестът на медицинските сестри беше припрян, сподели шефът на столичната болница " Пирогов " проф. Асен Балтов в предаването " Денят стартира с Георги Любенов ". Той съобщи, че здравните служащи не са изчакали новия рамков контракт.

Според проф. Балтов в него са планувани механизми за застраховане на по-добро възнаграждение, макар че е мъчно изпълнимо при дребните лечебни заведения. А с цел да бъдат реализирани оптимални заплати и там, дребните лечебни заведения би трябвало да бъдат преструктурирани в по-големи. Директорът на " Пирогов " съобщи още, че инспекциите на полицията, които следва да бъдат направени в лечебните заведения, ще изяснят някои от проблемите.
Проф. Асен Балтов - шеф на " Пирогов ": Може би ще покажат някаква цикличност, която се получава примерно по какъв начин едни и същи пациенти са одобрявани няколко пъти през годината, което в случай че имаш сходна диагноза, е ясно, че надали става дума за едно изцеление, а по-скоро за едно още веднъж приемане в болница, с цел да се попълни някаква численост.
Проф. Балтов разяснява и пожарът, който породи в болница " Пирогов ". Той съобщи, че аргументите за трагичния случай, при който починаха двама души, към момента не са ясни, тъй като следствието не е завършило и експертизата не е подготвена.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР